İstanbul Şişli'de bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, ELEV Vakfı Okulları'nın mezuniyet töreni sırasında büyük bir kaza meydana geldi. Törenin sonunda sahnede çekim yapılan dev led ekran, öğrencilerin üzerine düştü. Saat 22.15 sıralarında yaşanan olayda, 6 kişi yaralandı.

Yaralananlar Hastaneye Kaldırıldı

Olay yerinde bulunan yaralılar, hızla ambulansla hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olmayan yaralılar tedavi altına alındı. Olayın ardından ELEV Vakfı Okulları'nın sahibi Erkan Şahin gözaltına alındı, bir okul müdürü ve öğretmen ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

İzmir’de Korku Dolu Anlar: Metro İstasyonunda Yürüyen Merdiven Çöktü, Yaralılar Var! İzmir’de Korku Dolu Anlar: Metro İstasyonunda Yürüyen Merdiven Çöktü, Yaralılar Var!

Cemal Resit Rey Konser Salonu Ne 1

Olay Anı Kameralara Yansıdı

Dev ekranın düşme anı, cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, ekranın düşerken sahnedekilerin tutmaya çalıştığı ve yaralıların yerde yatarken diğer kişilerin yardım etmeye çalıştığı görülüyor.

Olay sırasında salonda bulunan velilerden Oya Kayaalp, mezuniyet töreni sonrası çocukların sahneye çıktığını belirtti. Kayaalp, "Sahne eğilmeye başladığında çocuklar ve veliler geri çekildi. Bir veli ekranın altında kaldı, bacağından yaralandı. Çocuğunu ekranın altından alıp uzaklaştırdım," dedi. Ayrıca kazanın ardından okul müdürü ile veliler arasında tartışma yaşandığını ve herkesin şoke olduğunu ifade etti.

İncelemeler Sürüyor

Kazanın nasıl meydana geldiğine dair soruşturma devam ederken, öğrencilerin yaşadığı bu talihsiz olayın nedenleri araştırılıyor. Olayın ardından sahnede yaşanan panik ve öğrencilerin yaralanmasıyla ilgili olarak yetkililer tarafından gerekli önlemler alınmaya çalışılıyor.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu Nerede?

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunuyor. Şehrin önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olan salon, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Ancak yaşanan bu talihsiz olay, güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesini gündeme getirdi.

Editör: Zeliha YAKUT