Fenerbahçe'de başkanlık seçimi için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, futbol camiası bu önemli gelişmeleri yakından takip ediyor. Mevcut başkan Ali Koç'un, Şubat ayında yaptığı açıklamada, sezon sonunda görevi bırakacağını duyurmasıyla birlikte, Fenerbahçe'de başkanlık koltuğu için yeni bir dönemin başlayacağı beklentisi artmıştı. Ali Koç'un adaylık durumu hâlâ netlik kazanmamışken, eski başkan Aziz Yıldırım'ın tekrar aday olabileceği söylentileri gündeme bomba gibi düştü.

GS FB Canlı şifresiz maç İZLE, Süper Lig izlecanlı (beIN Sports, S Sport, Tivibu) Galatasaray-Fenerbahçe derbisi online izleme ekranı GS FB Canlı şifresiz maç İZLE, Süper Lig izlecanlı (beIN Sports, S Sport, Tivibu) Galatasaray-Fenerbahçe derbisi online izleme ekranı

ALİ KOÇ VE AZİZ YILDIRIM ADAYLIK GELİŞMELERİ

Ali Koç'un seçimde yeniden aday olup olmayacağına ilişkin net bir açıklama henüz gelmezken, Aziz Yıldırım'ın ise uzun bir aradan sonra tekrar başkanlık koltuğuna talip olabileceği iddia ediliyor. Öte yandan, Fenerbahçe camiasının yakından tanıdığı iş insanı Sadettin Saran'ın da başkanlık için hazırlıklarını sürdürdüğü ifade ediliyor. Saran, Ali Koç ile yaptığı görüşmenin ardından adaylık sürecinde olduğunu belirtmiş ve başkanlığa aday olacağını duyurmuştu.

SEÇİM TARİHİ VE ADAYLIK SÜRECİ

Fenerbahçe başkanlık seçimi, tüzüğe göre Mayıs ayı içerisinde gerçekleşmek zorunda. Eğer teamül uygulanırsa, seçim 25 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. Başkan adayları, adaylıklarını belirtilen tarihten en az 7 gün önce Yüksek Divan Kurulu'na noter tasdikli 500 imza ile bildirmeleri gerekiyor. Bu da en geç 18 Mayıs'ta kimin aday olacağının netleşeceği anlamına geliyor.

Fenerbahçe camiası ve futbolseverler, seçim sürecinde yaşanacak gelişmeleri heyecanla bekliyor ve kulübün geleceği için kritik bir döneme doğru adım atıyor.