İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre'yi temsilen yarışan Nemo, "The Code" adlı şarkısıyla birincilik elde etti. Şarkıcının performansı ve şarkının sözleri, LGBT+ topluluğuna destek vermesiyle dikkat çekerken, bu birincilik LGBT+ hakları konusunu tekrar gündeme taşıdı. Peki, Eurovision'da birinci olan Nemo hakkında daha fazla bilgiye sahip misiniz? Hangi ülke Eurovision'ı kazandı?

Eurovision Sampiyonu Nemo 1

NEMO METTLER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, EŞCİNSEL Mİ?

Nemo Mettler, kısaca Nemo olarak bilinir ve 3 Ağustos 1999'da doğmuştur. Berlin'de yaşayan şarkıcı, rap müziğiyle de ilgilenmekte olup ilk uzun çalarını 2015 yılında Clownfish adıyla yayınlamıştır.

Üç uzun çalara sahip olan Nemo, farklı müzik yarışmalarında 2017 ve 2018 yıllarında birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca, 2022 yılında The Masked Singer İsviçre'nin ikinci sezonunda yer alarak beşinci sırayı elde etmiştir.

Nemo, "The Code" adlı şarkısıyla 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre'yi temsil etmek üzere seçildiği 29 Şubat 2024 tarihinden itibaren büyük bir heyecanla hazırlıklarını sürdürdü. Yarışmanın ikinci yarı finalinde 9 Mayıs'ta sahne alan Nemo, 11 Mayıs'taki finalde ise 591 puanla zaferi elde etti. Bu büyük başarı, Nemo'nun yeteneği ve şarkısının etkileyiciliğiyle öne çıktı. İsviçre'nin müzik sahnesine yeni bir parlaklık getiren Nemo, Eurovision tarihinde unutulmaz bir iz bıraktı.

JOOST KLEİN DİSKALİFİYE EDİLMESİ ŞOKE ETTİ 

Hollanda adına Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan Joost Klein, "sahne arkasında yaşanan bir olay sebebiyle" yarışmadan diskalifiye edildiği belirtiliyor. Klein'ın diskalifiye edilmesine neden olan olay, prodüksiyon ekibinden bir kadın çalışanın İsveç polisine "tehdide maruz kaldığı" yönünde yaptığı şikayetle ilgiliydi.

Eurovision'un organizatörü Avrupa Yayın Birliği (EBU), soruşturma sürerken Klein'ın yarışmaya devam etmesinin doğru olmayacağını belirtti.

Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Yeşim Salkım Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Yeşim Salkım Şarkıları Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Yeşim Salkım Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Yeşim Salkım Şarkıları

Klein, yarışmanın favori isimleri arasında yer alıyordu ve "Europapa" adlı şarkısıyla performans sergileyecekti. Bu şarkı, Klein'ın 12 yaşındayken kaybettiği babasına adanmış bir eserdi.

Daha önceki raporlarda, Klein ile İsrail'i temsil eden Eden Golan arasında bir gerilim olduğu iddia edilmişti.

Editör: Zeliha YAKUT