Efeler Belediyesi, Ata, Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Kurtuluş Mahallelerinde hizmet veren Gündüz Bakımevlerinde yeni dönem için ön kayıt başvurularını kabul etmeye başladı. Ailelerin ekonomik ve sosyal durumuna göre fiyat tarifelerinde yüzde 50'ye varan indirimlerin uygulanacağı belirtildi. İşte detaylar:

ÖN KAYIT BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gündüz Bakımevlerinde ön kayıt kura başvuruları 6 Mayıs Pazartesi günü başladı. Başvurular, 24 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek.

İran’da seçim olacak mı, yeni başkan kim nasıl belirlenecek? İran’da seçim olacak mı, yeni başkan kim nasıl belirlenecek?

EĞİTİM VE HİZMETLER

Gündüz Bakımevlerinde çocuklara güvenli bir ortamda hizmet verildiği belirtiliyor. 3 öğün yemek sunulurken, alanında uzman öğretmenler, psikologlar ve hemşireler görev alıyor. İngilizce, müzik, beden eğitimi ve okuma yazmaya hazırlık gibi dersler de veriliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI VE KRİTERLER

Başvuru yapacak çocukların 2024 Eylül ayı sonuna kadar 36 ayını tamamlamış olması, tuvalet kontrolüne sahip olması, beslenme alışkanlığı kazanmış olması ve kendini ifade edebilecek düzeyde olması gerekiyor. Başvuru sonrası kontenjanlar dâhilinde noter huzurunda kura ile kayıt hakkı kazanan öğrenciler belirlenecek.

ÜCRETLENDİRME VE İNDİRİMLER

Efeler Belediyesi Gündüz Bakımevlerinde ücretler, ailelerin ekonomik ve sosyal durumları dikkate alınarak belirlenecek. Şehit ve gazi çocuklarına yüzde 50, engelli ailelerin, parçalanmış ailelerin ve net asgari ücretin yarısından az gelire sahip ebeveynlerin çocuklarına yüzde 30 indirim sağlanacak. Belediye personelinin çocuklarına yüzde 15, kardeşi belediye kreşinde eğitim alan çocuklara yüzde 10 indirim yapılacak. Bu kapsamda, yeni dönem kayıt ücretleri 3.500 ila 6.300 lira arasında değişecek.