DİSK Yönetim Kurulu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin önemli bir karar aldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yapılan açıklamada 2024 yılında 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlama kararı aldıklarını duyurdu.

Çerkezoğlu, konuşmasında 1 Mayıs 2024'ün Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk 1 Mayıs'ı olacağını belirterek, bu günün emek ve demokrasi mücadelesinin yeni bir dönemini başlatacağını vurguladı. Ülkede 1 Mayıs'ın simgesi olarak kabul edilen Taksim Meydanı'nın önemine de değinen Çerkezoğlu, meydanın 1977'den beri emekçilerin kalbinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Yeni Atandığı Köyü Güzelleştirmek İsteyen İmamın Yolları Temizleme Çabası Beğeni Topladı Yeni Atandığı Köyü Güzelleştirmek İsteyen İmamın Yolları Temizleme Çabası Beğeni Topladı

Taksim Meydanı'nın yeniden yasaklanmasıyla birlikte duyulan üzüntüyü de dile getiren Çerkezoğlu, bu yıl 1 Mayıs'ta yüzlerini yeniden Taksim Meydanı'na döneceklerini söyledi. Taksim'de olmanın her işçinin ve emekçinin hakkı olduğunu belirten Çerkezoğlu, bunun engellenmesinin hukuka aykırı ve açıkça suç olduğunu vurguladı.

Çerkezoğlu'nun açıklamalarıyla birlikte, 2024 1 Mayıs'ının Taksim Meydanı'nda kutlanacak olması, ekmek, adalet, cumhuriyet ve demokrasi gibi temel değerlere sahip çıkmak için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Bu kararın aynı zamanda ülkenin geleceğine ve demokratik haklara sahip çıkmanın bir göstergesi olarak görüldüğü belirtiliyor.