Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'deki aşırı sıcaklar günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Sıcaklıkların yükselmesiyle vatandaşlar farklı yöntemlerle serinlemeye çalışıyor.

Adana'da 39 Derece

Adana'da termometreler 39 dereceyi gösterdi. Bunaltıcı hava nedeniyle normalde yoğun olan caddeler boş kaldı. Bazı vatandaşlar, tehlikeli olmasına rağmen sulama kanallarına girerek serinlemeye çalıştı.

Fenomen Büşra Karademir kimdir, kim taciz etti, taciz olayının detayları! Fenomen Büşra Karademir kimdir, kim taciz etti, taciz olayının detayları!

Mersin'de 33 Derece ve Yüksek Nem

Mersin'de hava sıcaklığı 33 dereceye ulaştı ve nem oranı yüzde 54'e çıktı. Şehirdeki cadde ve bulvarların sakin olduğu gözlemlendi. Vatandaşlar, güneşten korunmak için park ve mesire alanlarındaki gölgelikleri tercih etti ve ağaçların altında dinlenmeye çalıştı.

Hatay'da Serinleme Çabaları

Hatay'da hava sıcaklığı 36 derece olarak ölçüldü. Defne ilçesindeki Harbiye Şelalesi'nde serinlemeye çalışan vatandaşlar şelalenin etrafında gezip fotoğraf çekildi. İskenderun ilçesinde de dışarıya çıkanlar, güneşten korunmak için park ve mesire alanlarına yöneldi. Arsuz ilçesinde ise bazı vatandaşlar denize girerek serinlemeye çalıştı.

Osmaniye'de 41 Derece

Osmaniye'de termometreler 41 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar bunaltıcı havadan korunmak için kapalı mekanlarda durmayı tercih ederken, dışarıda işi olanlar ise gölgelik alanlarda sıcaktan korunmaya çalıştı.

Bu yaz, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de yaşanan aşırı sıcaklar, vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmaya devam ediyor. Sıcaklıkların daha da artması beklenirken, uzmanlar vatandaşları güneşin zararlı etkilerinden korunmaları konusunda uyarıyor.

Editör: Zeliha YAKUT