2024-ALES/1 sınavı, 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), her yıl olduğu gibi bu yıl da adaylar arasında büyük bir ilgiyle takip edildi. Sınav, sayısal ve sözel testlerden oluşan toplam 100 soru için 150 dakika cevaplama süresi verilerek yapıldı. Ancak, ALES sınav soruları ve cevap anahtarları, sınavın tamamlanmasından hemen sonra adayların erişimine açılmadı.

Depositphotos 229019800 Stock Ph

ALES sınav soruları ve cevap anahtarlarının yayınlanma tarihi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenecek. Genellikle sınavın yapıldığı gün içerisinde temel soru kitapçığı ve cevap anahtarları adayların erişimine açılmaktadır. Bu da demek oluyor ki, ALES sınav soruları ve cevapları, sınavın gerçekleştiği gün içinde yayımlanması bekleniyor.

602F9Ad370380E1E4005B4C5

ALES SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

ALES sınav sonuçlarının ise 10 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacağı belirtiliyor. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar, puanlarını hesaplayabilecekler ve sonuçlarını görebilecekler.

23

MEB 2024 yeni müfredat içeriği, hangi dersler var, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir, hangi sınıflarda dersler değişti? MEB 2024 yeni müfredat içeriği, hangi dersler var, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir, hangi sınıflarda dersler değişti?

ÖSYM'nin açıklamalarını takip ederek, ALES sınav soruları ve cevap anahtarlarının yayınlanma tarihini öğrenmek mümkün olacaktır. Adaylar, sonuçların açıklanmasıyla birlikte başarılarını değerlendirerek ilerleyen süreçteki planlarını yapabilecekler