Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Aile Destek Programı Mayıs ayı ödemeleri 15 Mayıs tarihinden itibaren başladı. Bu yıl son kez yapılacak olan ödemeler, hak sahibi ailelerin hesaplarına yatırılıyor.

Ata Emre Akman kim, ne oldu, neden öldürüldü, kimler cinayeti işledi? Ata Emre Akman kim, ne oldu, neden öldürüldü, kimler cinayeti işledi?

Emekli Para

Peki, Aile Destek Programı nedir ve kimler bu programdan faydalanabilir?

Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek sağlamayı amaçlayan bir sosyal yardım programıdır. Programdan faydalanabilmek için hanenin kişi başına düşen aylık gelirinin belirli bir sınırın altında olması gerekmektedir. Gelir sınırı her yıl güncellenmektedir ve güncel bilgiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesinde yer almaktadır.

Paralarfghjk

Aile Destek Programı'ndan ne kadar ödeme alınmaktadır?

Aile Destek Programı'nda ödenecek tutar, hanenin kişi sayısına göre değişmektedir. Ödeme tutarları her yıl güncellenmektedir ve güncel bilgiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesinde yer almaktadır.

Paralar8569874231

Aile Destek Programı ödemeleri nasıl sorgulanabilir?

Aile Destek Programı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığını e-Devlet sistemi üzerinden sorgulamak mümkündür. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaparak, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" > "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C. kimlik numarası ile giriş yapmak yeterlidir.

Paralar8556655

Aile Destek Programı hakkında daha fazla bilgi için ne yapılmalıdır?

Aile Destek Programı hakkında daha fazla bilgi almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ALO 183 Çağrı Merkezi'ne danışabilir veya il/ilçe müdürlüklerine başvurabilirsiniz.