Sosyal medya devi TikTok'un Türkiye'de kapatılma ihtimali gündemi meşgul ediyor. Müstehcen videolar ve ilginç para-bağış toplama yöntemleriyle sıkça tartışmalara konu olan TikTok'un Türkiye'deki temsilcileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) bir kez daha davet edilecek. Peki, TikTok kapatılacak mı? İşte detaylar:

TikTok'un Türkiye Temsilcileri Yeniden TBMM'ye Davet Edilecek

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye temsilcilerinin daha önce Meclis'te verdikleri açıklamaların halkı tatmin etmediğini belirtti. Yayman'a göre, halk TikTok'un ulusal güvenlik meselesi olduğunu düşünüyor ve platformun kapatılmasını istiyor.

TBMM'nin TikTok Konusundaki Duruşu

Yayman, TikTok temsilcilerinin Komisyon'a verdikleri cevaplar ile uygulamaları arasında farklılıklar olduğunu ve verdikleri vaatleri yerine getirmediklerini vurguladı. Bu nedenle, TikTok temsilcileri tekrar Meclis'e çağrılacak.

Sosyal Medya Platformlarındaki Dezenformasyonun Önlenmesi

Kurbanlık et kilosu ne kadar, 2024 küçük-büyükbaş kurban fiyatı en uygun nereden alınır? Kurbanlık et kilosu ne kadar, 2024 küçük-büyükbaş kurban fiyatı en uygun nereden alınır?

Yayman, özellikle 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde sosyal medya platformları üzerinden yapılan dezenformasyonlara dikkat çekti. Bu platformlarda sokak hayvanları, sığınmacılar, ekonomi ve hayat pahalılığı gibi konularda kışkırtıcılık yapıldığını belirtti.

Sonuç olarak, TikTok'un Türkiye'de kapatılması konusu hala belirsizliğini koruyor ancak TBMM'nin TikTok'un Türkiye temsilcilerini yeniden dinleyerek konuya ilişkin alacağı kararlar merakla bekleniyor.