Çetin Doğan, 15 Mayıs 1940 tarihinde Trabzon'da doğan Türk askerdir. Işıklar Askeri Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1960 yılında Kara Harp Okulu'nu tamamladı. Askeri kariyerinde önemli görevler üstlenmiş ve Türkiye'nin gündemine oturmuştur.

Askeri Kariyeri ve Görevleri

Çetin Doğan, Kara Harp Okulu'nu bitirdikten sonra çeşitli görevlerde bulunmuştur. 1987 yılında tuğgeneral rütbesine terfi etmiş, 1999 yılında ise orgeneral rütbesine yükselerek Ege Ordusu Komutanlığı'na atanmıştır. Emekli olduğu 2003 yılına kadar çeşitli kritik görevlerde bulunmuştur.

Vurulan okul müdürü İbrahim Oktugan öldü mü, yaşıyor mu, sağlık durumu nasıl? Vurulan okul müdürü İbrahim Oktugan öldü mü, yaşıyor mu, sağlık durumu nasıl?

28 Şubat Süreci ve Balyoz Davası

Çetin Doğan, 28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu'nun başkanlığını yapmıştır. 2003 yılında Taraf gazetesi tarafından Balyoz Darbe Planı'nı hazırladığı iddialarıyla gündeme gelmiş ve tutuklanmıştır. 2014 yılında tahliye edilmiş ancak 2021 yılında yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. 2023 yılında ise 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştır.

Siyasi Faaliyetleri

Çetin Doğan, 2011 yılında İşçi Partisinin oluşturduğu Cumhuriyet Güçbirliği bağımsız adaylar bloğu çerçevesinde İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir.

Özel Hayatı

Çetin Doğan, Fatma Nilgül Doğan ile evlidir. Kızı Pınar Doğan ise ekonomist Dani Rodrik ile evlidir.

Çetin Doğan, Türkiye'nin askeri ve siyasi hayatında önemli bir yere sahip olmuş, ancak bazı tartışmalı konularla da anılmış bir isimdir.