Koç Metalurji halka arz tarihi, ne kadar lot veriyor, işlem günü netleşti! Koç Metalurji halka arz tarihi, ne kadar lot veriyor, işlem günü netleşti!

Çay üreticileri, ÇAYKUR'un çay alımını durdurmasının ardından özel sektöre çaylarını satmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Özellikle hükümetin 2024 yılı yaş çay fiyatını açıklamaması, çay üreticilerini belirsizlik içinde bıraktı. Üreticiler, çaylarını alacak yer bulmakta zorlanırken, yaşadıkları mağduriyeti ve endişelerini dile getirdi.

ÇAY ÜRETİCİLERİNDEN İSYAN

Bir çay üreticisi, "Çaylar alım yeri kapısında değil, çay topladığımız yerlerde yaklaşık 4 gündür çay veremiyoruz. Kamyon yok, nakliye olmadığı için burada hiç çay alınmadı" diyerek yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Diğer bir üretici ise, "Çayımızı topladık ama veremiyoruz, özel sektöre götürmek zorunda kalacağız" ifadelerini kullandı.

Çay üreticileri, yaşadıkları sıkıntının devam etmesi halinde çay sektöründe daha büyük sorunların ortaya çıkabileceğini belirtti. Yaşanan belirsizlik, çay üreticileri arasında tedirginlik yaratırken, çözüm bekleyen birçok sorunun olduğu vurgulandı.