2023-2024 eğitim-öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarının merkezi sınavlarına ait yeni örnek soru kağıtları öğrencilerin kullanımına sunuldu.

TOPLAM 45 SORU VAR

Örnek soru kitapçıklarında Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarından on adet soru bulunmaktadır. TR İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlakı ile İngilizce alanlarından beşer soru olmak üzere toplam 45 soru vardı.

Örnek sorular 8. sınıf Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak kuralları, Türkiye Cumhuriyeti. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersleri müfredatında belirtilen konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanmıştır. Sorunuz mu var? Öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, çıkarım yapma, problem çözme, analiz, eleştirel düşünme vb. Bilimsel süreç becerilerini ölçmek için hazırlanmıştır.

LGS SORU KONULARI

Yayınlanan soruların hazırlanmasında ilgili ders müfredatında ve ders kitaplarında belirtilen konu ve kazanımlar rehber olarak alınmıştır. Bu bağlamda ilgili sınıfın ders kitapları, ders kitaplarındaki konuların açıklamaları, bu konuların işlenme şekli, dersle ilgili metinler ve etkinlikler dikkate alınmıştır.

PDR öğretmeni atama taban puanı 2024 kaç puan, kaç puanla atanır, kontenjanı kaç? PDR öğretmeni atama taban puanı 2024 kaç puan, kaç puanla atanır, kontenjanı kaç?

Soruların çözümlerini Ölçme, Değerlendirme ve İnceleme Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi YouTube kanalından izleyebilirsiniz.