Özürsüz 5 gün devamsızlık yapan belge alabilir mi, 5 gün devamsızlık bir dönem için mi? Özürsüz 5 gün devamsızlık yapan belge alabilir mi, 5 gün devamsızlık bir dönem için mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınavları, 16-17 Mart 2024 tarihlerinde üç oturum halinde gerçekleştirildi. Bu sınavlarda öğrencilere her ders için 11 soru soruldu ve öğrencilere 25'er dakika süre verildi. Sınavlarda başarılı olmak için geçme notu 45 olarak belirlendi.

Öğrenciler, sınav sonuçlarını ve başarılarını öğrenmek için sabırsızlanıyorlar. Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınav soruları ve cevap anahtarları, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlığa bağlı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adreslerinden yayımlanacak. Adaylar, soruların doğru yanıtlarını A, B, C, D şeklinde görüntüleyebilecekler.

Öğrencilerin merakla beklediği AÖL sınav soruları ve cevap anahtarlarının yayımlanma tarihi olarak, 21 Mart 2024 tarihi belirlenmişti. Ancak, bu tarihten önce sınav soruları ve cevap anahtarları yayımlanarak öğrencilerin erişimine sunuldu. Adaylar, sınav sonuçlarını ve başarılarını öğrenmek için www.meb.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr adreslerini ziyaret edebilirler.

AÖL sınavlarına katılan öğrenciler, başarıyla tamamladıkları dönem için belirlenen geçme notunu almak üzere sınav sonuçlarını beklemektedirler. Başarılı olan öğrenciler, eğitimlerine devam ederken başarısız olan öğrenciler, bir sonraki dönem için hazırlıklarına başlayacaklardır. AÖL sınavları, açık öğretim sistemiyle eğitim alan öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri ve mezuniyet şartlarını yerine getirebilmeleri için büyük önem taşımaktadır.

1. OTURUM SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

2. OTURUM SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

3. OTURUM SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ