Dilan Polat Tahliye Olacak mı? MASAK Raporu Dilan Polat'ın Suçsuzluğunu Kanıtlıyor mu? Dilan Polat Tahliye Olacak mı? MASAK Raporu Dilan Polat'ın Suçsuzluğunu Kanıtlıyor mu?

Yusuf Ziya Kavakçı hakkında bilgi arayışında olanlar için merak edilen soruları yanıtladık. Yusuf Ziya Kavakçı'nın kim olduğu, yaşamı, nereli olduğu ve biyografisi gibi konulara dair detayları bu haberimizde bulabilirsiniz.

YUSUF ZİYA KAVAKÇI KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ, EŞİ KİM? 

İmam Yusuf, 1938 yılında Gürcü kökenli bir ailenin evladı olarak Sakarya'nın Hendek ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda Türkçe'yi öğrenen Yusuf, daha sonra İslami ilimler alanında eğitim aldı ve İstanbul'da İmam, Müezzin ve Müftü olarak görev yaptı. İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun olan Yusuf, akademik kariyerine Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde dekan olarak devam etti.

EN ETKİLİ 100 MÜSLÜMAN ARASINDA GÖSTERİLDİ

Kavakçı, kızının başörtülü olarak eğitim almasına izin verilmemesi üzerine Türkiye'yi terk ederek Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı. Burada Philadelphia ve Cambridge üniversitelerinde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Sonrasında 1988'de Teksas'a taşınarak Kuzey Teksas İslam Birliği'nde öğretim üyeliği ve İmamlık görevini üstlendi. Ayrıca Richardson, Teksas'taki IANT Kuran Akademisi'nin kurucusu ve eğitmeni olarak da aktif rol aldı. 2009'da "En Etkili 100 Müslüman" listesine girmeyi başardı.

Türkiye'ye dönüşünden sonra Kavakçı, İstanbul ve Marmara Üniversiteleri'nin ilahiyat fakültelerinde ders vermeye başladı. Türkçe ve İngilizce olarak birçok kitap yazdı ve İslam hukuku alanında önemli eserlere imza attı. Ayrıca Arapça, İngilizce, Farsça, Fransızca ve Almanca dillerini de akıcı bir şekilde bilmektedir.

Editör: Zeliha YAKUT