Yusuf Tekin, bugün kameraların karşısına geçerek 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Atamalarda yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 ise mülakat puanının belirleyici olacağını ifade etti. En fazla sınıf öğretmenliği branşı için atama yapılacağını ve kontenjan sayılarını da paylaştı.

SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ VAR 

Sosyal medyada ise Bakan Tekin'in verdiği kontenjan rakamları ve atamada mülakat puanının belirleyici olacağı açıklaması büyük tepki çekti. Çok sayıda kullanıcı, kontenjan sayılarını yetersiz buldu ve sosyal medya platformlarında eleştirilerini dile getirdi. Bu eleştirilerin ardından "#BakanTekinKoltuğuTerket" etiketi kısa sürede Twitter'da trend oldu.

BUGÜN 18 Mayıs 2024 hangi sınav var, ÖSYM hafta sonu yapılacak sınavlar hangisi? BUGÜN 18 Mayıs 2024 hangi sınav var, ÖSYM hafta sonu yapılacak sınavlar hangisi?

Yusuf Tekin'in istifa edip etmeyeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor. Son gelişmelerin ardından, atamalarda mülakat puanının belirleyici olmasıyla ilgili tartışmaların sürmesi, istifa çağrılarının da devam etmesine neden oldu.