Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'ye girecek adaylar, sınav öncesi son kontrollerini yapmaya başladı. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) cumartesi günü, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise pazar günü tamamlanacak.

2024 Kpss Basvuru Tarihi Belli Oldu Kpss Sinav Ucreti Odeme Ekrani

Sınav Gereçleri ve Kurallar

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş), şeker ve peçete, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sağlanacak. Adaylar, sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecekler.

ÖSYM YKS ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI YAYIMLANDI || Lisans-Önlisans 2-4 yıllık Üniversite (TYT, AYT,YDT) taban puanları ve başarı sıralamaları ÖSYM YKS ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI YAYIMLANDI || Lisans-Önlisans 2-4 yıllık Üniversite (TYT, AYT,YDT) taban puanları ve başarı sıralamaları

2024 Guy Sinavi Basvuru Ekrani Guy Sinavi 17246399 9686 Amp

Oje ile Sınava Girmek

Adaylar arasında sınava oje ile girmenin yasak olup olmadığı merak konusu. ÖSYM'nin bu konuda herhangi bir yasaklayıcı açıklaması bulunmuyor. Dolayısıyla, sınava oje ile girmenin engellenmesine dair resmi bir bilgi yok.

Lgs Sinavindan 1 Gun Once Ne Yap

YKS’ye girecek adayların sınav öncesi belgelerini ve sınav yerlerini kontrol etmeleri, sınav kurallarına uygun hareket etmeleri büyük önem taşıyor. Adayların sınav günü herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için gerekli hazırlıkları önceden tamamlamaları gerekiyor.

Editör: Mehmet Çetil