Ömer Kerkez, 1966 yılında Antakya'da doğdu. Hukuk eğitimini tamamladıktan sonra 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Meslek hayatına Hatay'da hakim/savcı adayı olarak başlayan Kerkez, daha sonra Elbistan, Kozluk ve Erzin Cumhuriyet Savcılıkları gibi görevlerde bulundu.

Adalet Bakanlığı'nda da çeşitli görevler üstlendi. Tetkik hakimliği, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük gibi önemli pozisyonlarda bulunan Kerkez, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği görevini de yürüttü.

MHP lideri Bahçeli'den Özgür Özel'e: CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde DEM'in kullanımında MHP lideri Bahçeli'den Özgür Özel'e: CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde DEM'in kullanımında

Kerkez, 5 Temmuz 2017 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi. Daha sonra 14 Şubat 2023 tarihinde Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na getirildi. Son olarak, 14 Mayıs 2024 tarihinde yapılan Yargıtay Genel Kurulu'nda Yargıtay Birinci Başkanı seçildi.

YARGITAY BAŞKANI ÖMER KERKEZ'İN SEÇİLMESİ

Yargıtay Birinci Başkanlığı için yapılan seçimlerde 348 üyenin oy kullandığı 37. tur oylamada, Ömer Kerkez 193 oy alarak Yargıtay Birinci Başkanı seçildi. Ömer Kerkez'in seçilmesiyle birlikte, Mehmet Akarca'nın 24 Mart'ta görev süresinin dolmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığı koltuğuna getirilmiş oldu. Rakibi Mehmet Akarca ise 103 oyda kaldı.

Ömer Kerkez'in Yargıtay Birinci Başkanı olarak seçilmesi, uzun ve başarılı hukuk kariyerinin zirvesi olarak değerlendiriliyor. Kerkez'in bu görevle yargı sistemindeki etkisini artırması ve adaletin sağlanması için önemli adımlar atması bekleniyor.