Efsane dizi Yalıdaki Düzen'in son bölümleri izleyicileri heyecanlandırmaya devam ediyor. Son gelişmelerle birlikte yalıdaki dengeler tamamen değişmeye başlıyor. Halis Ağa'nın sonsuz desteğiyle güçlenen Hattuç, otoritesini hissettirmeye başlarken, ev halkı ise onun gelişiyle diken üstünde.

Öte yandan, İfakat'ı sarsan bir gelişme yaşanırken, önemli bir karar için acele etmesi gerektiğini fark ediyor. Evde kına hazırlıkları devam ederken, Ferit ise misilleme bir saldırının gelebileceğinden şüpheleniyor ve güvenlik önlemlerinin artırılmasını istiyor. Şüphelerinde haklı çıkan Ferit, ailenin güvenliği için büyük bir sorumluluk üstleniyor.

Şirkette yeniden gücünü artırmak isteyen Orhan ise sert adımlar atmaktan çekinmiyor. Pelin ile Kaya arasındaki yakınlık ise yeni çatışmaların doğmasına neden olurken, Seyran ise Pelin'i sert bir şekilde uyarıyor.

Geçmişte yaşanan kötü günleri geride bırakan Ferit ve Seyran, birbirlerine olan sevgi ve güvenlerini bir kez daha hissettiriyorlar. Ancak, yıllardır özlemle bekledikleri mutlu günlerine kavuşacakları gün, Halis ve Hattuç için korkunç bir sürprize dönüşebilir.