Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre ilçelerde de hissedilen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki depremler, bölgede tedirginliğe neden oldu. İlk depremin ardından yetkililer tarafından alınan tedbirler kapsamında, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullar bir gün süreyle tatil edildi.

İlk Deprem 4.7 Büyüklüğündeydi

Komünist Başkan Tunceli’ye bıraktığı borç belli oldu, işte Tunceli’ye bıraktığı borç miktarı Komünist Başkan Tunceli’ye bıraktığı borç belli oldu, işte Tunceli’ye bıraktığı borç miktarı

Sulusaray ilçesinde meydana gelen ilk depremin büyüklüğü 4.7 olarak ölçüldü. Deprem, Tokat'ın yanı sıra çevre illerde de hissedildi. Ancak, depremde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı açıklandı. İlk depremin hemen ardından bölgedeki okulların tatil edilmesi, olası risklere karşı önlem olarak alındı.

İkinci Deprem 4.1 Büyüklüğündeydi

İlk depremin ardından kısa bir süre sonra aynı bölgede 4.1 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Bu deprem de çevre ilçelerde hissedildi ve bölgedeki tedirginliği artırdı. Ancak, ikinci depremde de herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı belirtildi.

AFAD ve İçişleri Bakanı Açıklama Yaptı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından bölgede saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve vatandaşların etkilenmemesi için gerekli önlemlerin alındığını açıkladılar. Ayrıca, depremin etkilediği vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler, bölgedeki yaşamı etkiledi. Yetkililer, olası risklere karşı vatandaşları uyarmak ve gereken önlemleri almak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.