Temmuz ayında yapılacak memur zammıyla birlikte birçok ödeme kaleminde değişiklik yaşanacak. Bedelli askerlik, 65 yaş aylığı, evde bakım ve çocuk desteği gibi ödemelere yapılacak zam oranı ise şimdiden ortaya çıkmış durumda.

Memur Zammı Yüzde 25 Olacak

Ekonomi yönetiminin piyasalara yönelik mesajları ve TÜİK tarafından paylaşılan 4 aylık enflasyon verilerine göre, Temmuz ayında yapılacak enflasyon zammının yüzde 25 seviyelerinde olması bekleniyor. Türkiye'de yürütülen para politikaları nedeniyle artışın sınırlı tutulacağı belirtilirken, bu zam oranı aynı zamanda birçok ödeme kaleminde de değişiklik anlamına gelecek.

Çocuk Yardımı 11 Bin 118 TL Olacak

Temmuz ayında yapılacak memur zammının ardından çocuk yardımı ödemeleri de değişecek. Beklendiği şekilde yüzde 25 zam yapılması durumunda, çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı 5 bin 330 liradan 11 bin 118 liraya yükselecek.

Memur ve emekli 14 günlük maaş farkı 2024 Temmuz ayı ödemeleri ne zaman yapılacak? Maaş farkı ödeme programı belli oldu mu? Memur ve emekli 14 günlük maaş farkı 2024 Temmuz ayı ödemeleri ne zaman yapılacak? Maaş farkı ödeme programı belli oldu mu?

Engelli Aylıkları Artacak

Yapılacak artış ile engelli aylıkları da değişecek. Ocak ayında memur zam oranı ile birlikte belirlenen engelli aylıkları, Temmuz ayında yapılacak zammın etkisiyle artacak. Yüzde 25 zam senaryosunda, engelli yakını aylıkları 3 bin 496 TL'ye yükselirken, engelli aylıkları ise 5 bin 245 TL'ye yükselecek.

Evde Bakım Desteği 9 Bin 510 Lira Olacak

Ocak ayındaki zamlarla birlikte evde bakım maaşı ve kronik hastalık yardımı 7.608,63 TL seviyesine çıkmıştı. Temmuz ayında yapılacak memur zam oranının kesinleşmesiyle, evde bakım desteği ödemeleri 9 bin 510 liraya yükselecek.

Editör: Zeliha YAKUT