Sinan Ateş'in ölüm emrini veren kişiye ilişkin bomba iddialar gündeme geldi. Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun'un açıklamalarına göre, bu cinayetin azmettiricisi bir "dolar milliyetçisi" olarak belirtildi. Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da suikastla öldürülmesinden 2 yıl sonra tamamlanan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame mahkemeye ulaştı. İddianamede 22 sanığa 'Tasarlayarak adam öldürme' suçlaması yöneltildiği belirtiliyor.

Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 24 Temmuz 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı! Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 24 Temmuz 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı!

762

Ancak, iddianamede dikkat çeken nokta, suikastin siyasi bir cinayet olarak gösterilmemesi. Savcılığın hazırladığı iddianamede, Sinan Ateş'in sadece Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü'nde akademisyen olduğu belirtilirken, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı olduğu sadece tanıkların ifadelerinde yer aldığı kaydedildi.

763

Sabri Uzun, Sinan Ateş'in kızlarına çağrı yaparak, cinayetin emrini veren kişinin kimliğini açıkladı ve "dolar milliyetçisi" olduğunu belirtti. Uzun'un paylaşımında, "Babanızın kanı yerde kalmaz. Ama Yargıtay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi en az 10 sene uzatılır. Türk Milleti’ne sığınınız" ifadelerine yer verildi.

T25 230420191031503853075

Bu iddialar ve açıklamalar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve cinayetin gerçek faillerinin ortaya çıkarılması için yoğun bir talep oluştu. Özellikle cinayetin siyasi bir boyut içerip içermediği ve azmettiricilerin kimler olduğu konusunda daha detaylı bir açıklama ve soruşturma bekleniyor.

Editör: Ali Çakar