Şenol Kartal, kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği nedir gibi sorular, gündemde önemli bir yer tutuyor. Osman Kavala davasında yeni bir gelişme yaşandı. Yargılama heyetinin başına 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şenol Kartal getirildi. Bu atama, davada önemli bir değişiklik olarak dikkat çekiyor.

Gezi Davası tutuklularının 'yeniden yargılama' talebi üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değiştirildi. Bu talebin değerlendirilmesi için oluşturulan yeni heyette, daha önce AK Partili Başakşehir Belediyesi'nde hukuk işleri müdürü olarak görev yapmış bir hakim de bulunacak. Talep, Osman Kavala'nın avukatı Hilal Zengin tarafından sunulan dilekçeyle incelenecek.

HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ OLARAK GÖREV ALDI

Gezi Davası'ndaki heyet değişikliğiyle, Osman Kavala'nın avukatının 'yeniden yargılama' talebini değerlendirecek yeni bir heyet oluşturuldu. Yeni heyetin başında İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şenol Kartal bulunuyor. Heyette ayrıca, daha önce Gezi davasında görev almamış olan Mücahit Kemal Yamak ve Enes Budak da yer alıyor.

Gülbin Tosun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sokak Köpekleri Üzerinden Nasıl Bir Ayaklanma Tehdidinde Bulundu? Gülbin Tosun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sokak Köpekleri Üzerinden Nasıl Bir Ayaklanma Tehdidinde Bulundu?

Yeni heyette dikkat çeken bir detay ise, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şenol Kartal'ın, hakimlik görevine başlamadan önce AK Partili Başakşehir Belediyesi'nde hukuk işleri müdürü olarak çalışmış olması.

Editör: Zeliha YAKUT