Şehrazad dizisinin senaryosunu Eda Tezcan yazarken, yönetmen koltuğunda Emre Kabakuşak oturacak. Eylül 2024'te ATV ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan dizi, Yörük Kızı Canfeza ile komiser Mahir arasındaki imkansız aşkı konu alacak. Peki, Şehrazad dizisinde Süreyya karakterini canlandıran isim kim, gerçek adı nedir, aslen nerelidir ve medeni durumu nedir?

ŞEHRAZAH DİZİSİ SÜREYYA KİM OYNUYOR, GERÇEK ADI NEDİR?

Şehrazad dizisinde Süreyya karakterine hayat verecek olan Özlem Türkad, 10 Ağustos 1971'de İstanbul'da doğdu. 2024 yılı itibarıyla 53 yaşında olan Türkad, oyunculuk kariyerine Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde aldığı derslerle başlamıştır. Seksenler dizisinde canlandırdığı Rukiye karakteriyle tanınan başarılı oyuncu, daha önce Balkan Ninnisi, Kocaman Ailem, Sıkı Dostlar gibi yapımlarda da rol almıştır.

Süreyya, Komiser Mahir’in annesidir.

Ozlem Turkad 4

ÖZLEM TÜRKAD KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ? 

Özlem Türkad, Türk oyunculuk dünyasının sevilen isimlerinden biridir. İstanbul'da 10 Ağustos 1971'de doğmuştur. Eğitim hayatına Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvar Bölümü'nde devam etmiş ve buradan mezun olmuştur. İlk kez 2000 yılında televizyon ekranlarında 7 Numara dizisiyle görülen Türkad, o zamandan beri pek çok projede yer almıştır.

Oyunculuk kariyerinde özellikle "Seksenler" dizisinde canlandırdığı Rukiye karakteriyle büyük beğeni toplamıştır. Bu rolüyle geniş kitlelerce tanınan Türkad, İstanbul Şehir Tiyatroları'nda da görev almış ve sahne performansıyla takdir toplamıştır.

Ozlem Turkad 3

Türkad'ın rol aldığı diğer yapımlar arasında Havada Bulut, Çeşm-i Bülbül, Ters Köşe, Tadımız Kaçmasın, Esir Kalpler, Üvey Aile, Haneler, Kahve Bahane, Sıkı Dostlar, Kocaman Ailem gibi projeler bulunmaktadır. Evlilik hayatını Ömer Aldemir ile birleştiren Özlem Türkad, son olarak Ev Yapımı dizisinde rol almıştır.

Özlem Türkad, mide küçültme ameliyatı geçirerek tam 35 kilo verdi.

Ozlem Turkad

ÖZLEM TÜRKAD HANGİ DİZİ VE FİLMLERDE ROL ALDI 

Ödülleri: 2008 – Türk Kadınlar Birliği, Bedia Muvahhit Ödülü, Bernarda Abla’nın Evi oyunundaki rolüyle 2007 – Sadri Alışık Ödülleri: Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, Bernarda Abla’nın Evi oyunundaki rolüyle 2007 – Lions Tiyatro Ödülleri: Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, Bernarda Abla’nın Evi oyunundaki rolüyle Özlem Türkad'ın yer aldığı diziler ve filmler: 2020 - Ev Yapımı (TV Dizisi) 2019 - Seksenler (Rukiye) (TV Dizisi) 2018 - Kocaman Ailem (Sevgi) (TV Dizisi) 2012 – 2017 – Seksenler (Rukiye) (TV Dizisi) 2011 – Berlin Kaplanı (Pakize) (Sinema Filmi) 2009 – Sıkı Dostlar (TV Dizisi) 2009 – Kahve Bahane (Binnaz) (TV Dizisi) 2009 – Haneler (Özlem) (TV Dizisi) 2008 – Üvey Aile (Binnaz) (TV Dizisi) 2006 – Beynelmilel (Sinema filmi) 2006 – Esir Kalpler (Emine) (TV Dizisi) 2005 – Tadımız Kaçmasın (Tülay Baklagiller) (TV Dizisi) 2005 – Ters Köşe (Zeliha) (TV Dizisi) 2005 – Çeşm-i Bülbül (Ümmühan) (TV Dizisi) 2003 – Giz (Sinema Filmi) 2002 – Havada Bulut (Bayram'ın Eşi) (TV Dizisi) 2000 – 7 Numara (Asiye) (TV Dizisi)

Ozlem Turkad Esi 2

ÖZLEM TÜRKAD EŞİ KİM, KİMİNLE EVLİ?

Özlem Türkad, 2015 yılında Ömer Faruk Aldemir ile dünyaevine girdi. Ömer Faruk Aldemir, grafik tasarımcı olarak çalışmakta ve aynı zamanda profesyonel fotoğraf çekimleri gerçekleştirmektedir. Özlem Türkad, oyunculuk kariyerinin yanı sıra eşi Ömer Aldemir'le birlikte sık sık seyahat etmekte ve birlikte dünyayı keşfetmektedir. İkilinin romantik anları ve sevimli görüntüleri ise sosyal medyada büyük ilgi görmektedir.

Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Nilüfer Açıkalın Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Nilüfer Açıkalın Hayatı ve Biyografisi Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Nilüfer Açıkalın Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Nilüfer Açıkalın Hayatı ve Biyografisi

Editör: Zeliha YAKUT