Bolu’da çöl tozunu mu oldu, ne zaman biter, gökyüzü neden kırmızı oldu? Bolu’da çöz tozu nerede etkili oldu? Bolu’da çöl tozunu mu oldu, ne zaman biter, gökyüzü neden kırmızı oldu? Bolu’da çöz tozu nerede etkili oldu?

Samsun'da yaşayan bir vatandaş, sosyal medya üzerinden verdiği 4 bin TL'lik otomobil aynası siparişinin karşılanmaması üzerine şikayetçi oldu. Olay, Atakum ilçesi Yalı Mahallesi'nde yaşayan 58 yaşındaki Olgun Aydoğan'ın park halindeki otomobilinin aynasının kırılmasıyla başladı. İnternet üzerinden ayna araştırması yapan Aydoğan, Facebook'ta kendisini Sinop Türkeli'de otomotiv yedek parça mağazası olarak tanıtan bir kişiden 11 Mart'ta bir ayna siparişi verdi. Ancak önce 4 bin TL'yi gönderen Aydoğan, bir süre sonra satıcı kişinin mesajlarına cevap vermediğini fark etti. Ardından kişi, Aydoğan'ın telefonlarını engelledi. Parasını göndermesine rağmen ürünü alamayan Aydoğan, dolandırıldığını anlayınca Samsun Adliye Sarayı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

Olayı anlatan Aydoğan, “Otomobilim park halindeyken aynasını kırmışlar. İnternetten araştırma yaptım ve Facebook’ta bir hesap üzerinden sipariş verdim. Görüşmeler yaptım. Hem konuşmalı hem de yazışmalı. IBAN verdi bana ve ben de 4 bin TL yatırdım. ‘Kargoya verdim’ dedi. Bilgileri istedim. Sonrasında ise irtibat kesildi. Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum. Burada amaç verdiğim 4 bin TL değil, bu gibi insanların benim gibi insanların üzerinde kolay para kazanmalarıdır. Bunu önleyelim. Sessiz kalmayalım. 1 TL de aynı 10 bin TL de aynıdır. Bu durum bunların yanına kar kalmasın” dedi.