Real Madrid ve Borussia Dortmund, 1 Haziran Cumartesi günü Wembley'de Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek. Bu kritik mücadele öncesi, İspanya'dan Arda Güler'i de yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

Ancelotti: Arda Finalde Faydalı Olabilir

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, son yaptığı açıklamada, Arda Güler'in finalde takıma fayda sağlayabileceğini söyledi. Ancelotti, "Arda son maçlarda kabiliyetini ve özelliklerini gösterdi. Neredeyse yüzde 100 ile oynadı. Cumartesi günkü final maçı için de faydalı olabilir. Sahip olduğumuz opsiyonlardan biri de Arda." ifadelerini kullandı.

Arda Güler 1-1

Arda Güler Bu Sezon Şampiyonlar Ligi'nde Oynayamadı

Sezon başında sakatlıklar yaşayan Arda Güler, Ocak ayında oynanan Arandina maçında ilk kez forma giymişti. Braga ile oynanan Şampiyonlar Ligi grup maçında kadroya dahil edilen milli futbolcu, Devler Ligi'nde forma giyme şansı yakalayamadı.

Ancelotti'den Arda Güler'e Sürpriz Müjde

UEFA Kuralı Değişti: Arda Güler Madalya Kazanacak!

İspanyol basınında yer alan habere göre UEFA'nın "Şampiyonlar Ligi'nde forma giyemeyen futbolcular madalya kazanamaz." kuralı değişti. Jose Felix Diaz'ın haberine göre bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde forma giyemeyen Belçikalı kaleci Thibaut Courtois ve milli futbolcu Arda Güler, Dortmund maçında oynayıp oynamamasına bakılmadan madalya sahibi olacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Olimpiyat Maç Takvimi || Filenin Sultanları Voleybol maçları ne zaman başlıyor? Paris Olimpiyat Oyunları voleybol maçları tarihleri A Milli Kadın Voleybol Takımı Olimpiyat Maç Takvimi || Filenin Sultanları Voleybol maçları ne zaman başlıyor? Paris Olimpiyat Oyunları voleybol maçları tarihleri

Arda Gulerin Gol Sevinci Ne Anlama Geliyor

Yeni Kurala Göre Madalya Kazanmak İçin Kadroda Yer Almak Yeterli

UEFA'nın yeni kuralına göre bir oyuncunun Devler Ligi kadrosunda yer alması, madalya sahibi olup turnuvayı kazanma statüsüne ulaşması için yeterli olacak. Bu sayede Arda Güler, finalde forma giymese bile Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'ni kazanması halinde madalya alma şansı yakalamış olacak.

Bayern Munih Real Madrid Maci Kac Kac Bitti Arda Guler Oynadi Mi 4

Arda Güler'in Madalya Kazanıp Kazanmayacağı Maçın Sonucuna Bağlı

Ancelotti'nin Arda Güler'e finalde forma verip vermeyeceği ise maçın gidişatına göre şekillenecek. Arda Güler'in finalde oynama şansı yakalaması halinde, hem madalya kazanma ihtimali artacak hem de Avrupa futbolunun zirvesinde boy gösterme şansı elde edecek.

Editör: Murat Serdar Yıldız