Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), bugün saat 10.15 itibarıyla başladı. Osmaniye'de bazı adaylar sınava son anda yetişerek heyecan dolu anlar yaşadı.

Düziçi'nde Makilik Alanda Yangın! 5 Dönümlük Alan Zarar Gördü, Kasıtlı mıydı? Düziçi'nde Makilik Alanda Yangın! 5 Dönümlük Alan Zarar Gördü, Kasıtlı mıydı?

Son Dakika Koşuşturması

Osmaniye merkez Fakıuşağı Mahallesi'ndeki liseler kampüsü içerisinde bulunan Osmaniye Anadolu Lisesi'nde sınava girecek olan bazı öğrenciler, sınav merkezine koşarak yetişti. Saatler 10.00'u gösterdiğinde sınavların yapıldığı okulların kapıları kapatıldı. Bazı üniversite adayları, sınava saniyeler kala sınav merkezine ulaştı ve bu anlar kameralara yansıdı. Bir öğrenci ise son anda sınav salonuna alındı. Yanlış okula gelen bir başka öğrenci, doğru sınav merkezine koşarak yetişmeye çalıştı.

Sınav Başladı

TYT, saat 10.15 itibarıyla başladı. Adaylara, 120 soruyu yanıtlamaları için 165 dakika süre tanındı. Sınav süresince adaylar ter dökerken, aileleri ise okul kapılarında çocuklarının heyecanını paylaştı. Aileler, çocuklarının sınavdaki başarıları için dua ederek ve onlara destek olarak bekledi.

Editör: Zeliha YAKUT