Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, 1 Kasım 1962 tarihinde Alanya'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Alanya'da tamamlamıştır. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Kimya Mühendisi olarak mezun olmuştur. Vatani görevini Ankara Etimesgut'ta yapmıştır.

İŞ HAYATI VE SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETLERİ

Özçelik, iş hayatına 1985 yılında Gazipaşa'da sebze meyve komisyonculuğu yaparak başlamıştır. Aile şirketleri, 1992 yılında başladığı pazarlama satış faaliyetlerine halen Alanya'nın yanı sıra Ankara, Afyon, Kütahya, Antalya, Kemer, Manavgat bölgelerinde devam etmektedir. Aile şirketleri ayrıca, Alanya'nın sembol tesislerinden olan Çimen Otel ile turizm sektöründe, Antalya Merkezde kurulu Özel OFM Hastanesi ile sağlık sektöründe, endüstriyel düzeyde tropikal meyve üretimiyle tarım sektöründe de faaliyet göstermektedir.

Osman Tarık Özçelik, 8 yıldır bir sosyal sorumluluk faaliyeti olarak Alanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Alanyaspor Futbol Kulübü'nün de aktif bir destekçisidir. Özçelik, temel eğitime büyük bir önem vermekte, merhum babası Hamit Özçelik adına yaptırdıkları orta öğretim okulunun her türlü ihtiyacına maddi manevi katkı vermeye devam etmektedir.

AİLE HAYATI

Osman Tarık Özçelik, 44 yıl önce üniversite yıllarında tanıştığı Canan Özçelik Hanımefendi ile evlidir. Çiftin 2 kız evlatları ve 1 torunları bulunmaktadır.

SİYASİ KARİYERİ

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı olarak katılan Osman Tarık Özçelik, vatandaşların teveccühüyle Alanya Belediye Başkanı seçilmiş ve 5 Nisan 2024 tarihi itibariyle resmen göreve başlamıştır.

Ajda Pekan konser için estetik oldu! 8,5 milyon için bir de kilo verdi! Ajda Pekan konser için estetik oldu! 8,5 milyon için bir de kilo verdi!