İskenderunspor 1. Lig'e çok yakın İskenderunspor 1. Lig'e çok yakın

Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, orman yangınlarıyla mücadele için geniş kapsamlı bir hazırlık yaptıklarını açıkladı. İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen Orman Yangınlarıyla Mücadele Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Özdemir, 37 arazöz, 10 su ikmal aracı ve 3 hava aracı da dahil olmak üzere güçlü bir ekipman ve organizasyonla yangın sezonuna hazır olduklarını belirtti.

Yangınlarla mücadele için gerekli ekipman ve organizasyonlarını güçlendirdiklerini dile getiren Özdemir, "Şu anda 37 arazöz, 10 su ikmal aracı, 3 hava aracı, 46 ilk müdahale aracı ve yaklaşık 500 personelle yangın sezonuna hazır durumdayız" dedi.

"Hatay’da Son 5 Yılda 3 Büyük Orman Yangını Çıktı’

Özdemir, yangınların büyük çoğunluğunun bahçe temizliğinden kaynaklandığını vurgulayarak, "Ormanlık alanlar Anayasa’nın 169. maddesi gereğince koruma altındadır. Yangınların büyük sebebi bahçe temizliğinden kaynaklanıyor. Yanan sahalar izne konu edilemez veya imara açılamaz. Bu nedenle, yangın sonrası hızla yanmış orman ağaçlarını sahadan uzaklaştırıp ormanlaştırma çalışmalarını yapıyoruz" diye konuştu.

663 Hektarlık Alanı 6 Ton Kızılçam Tohumuyla Yeşerttik

Hatay'da 2023 yılında zarar gören 663 hektarlık alan için 6 ton kızılçam tohumu ekildiğini belirten Özdemir, bölgede ağaçlandırma çalışmalarının önemine dikkat çekti. Özdemir, "Yerleşim yerleri kenarlarına hem gelir getirici türler dikerek vatandaşa gelir sağlamayı, hem de bu türlerin yangına daha dayanıklı olması için badem, alıç, ceviz ve fıstık çamı gibi türlerle bantlar oluşturuyoruz. Gelecek dönemlerde boş kalan alanlara da gelir getirici türler dikerek, bu ormanları kısa sürede yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.