Sosyal medya fenomeni Nihan Candan'ın eski polis memuru sevgilisi Onur Apaydın, çete lideri olduğu iddiasıyla tutuklu bulunuyor. Ancak Apaydın, avukatları aracılığıyla Küçükçekmece Başsavcılığı'na sunduğu dilekçede çarpıcı açıklamalarda bulundu. Avukat Ayşenur Çolak, Apaydın'ın masum olduğunu belirterek, "Onur Apaydın çete lideri yada bir örgütün üyesi değil. Onur Apaydın ismi bu dosyada geçen Candan kardeşler gibi masumdur. Onur beyi ve Candan kardeşleri bu dosyada piyon olarak sunmuşlardır" dedi.

ONUR APAYDIN'IN AÇIKLAMALARI ŞAŞIRTTI

Suç örgütüne üye olma iddiasıyla tutuklanan ve daha önce serbest kalan Nihan Candan'ın yer aldığı soruşturmada, Apaydın'ın dilekçesi önemli bir gelişme olarak karşımıza çıktı. Apaydın'ın avukatı Çolak, "Onur bey çetenin lideri değil, Nihan Candan'ın eski sevgilisidir. Bu bir etkin pişmanlık ifadesi değil, müvekkilimin ve Candan kardeşlerin masum olduğuna ilişkin bir ifadedir" şeklinde konuştu.

ÖRGÜTÜN YAPISI ANLATILDI

Çolak, Apaydın'ın dilekçesinde örgütün yapısını ve işleyişini detaylı bir şekilde anlattığını belirtti. Özellikle örgütün suç gelirleriyle elde ettiği mal varlığını anlattığına dikkat çekti. Çolak, "Onur bey ifadesinde örgütün yapısını, örgütün suç gelirleriyle elde ettiği mal varlığını anlatıyor. Kendi eylemlerine bu gün bile devam edebilmektedirler" şeklinde konuştu.

ONUR APAYDIN'IN SESSİZLİĞİ NEDENİ

Apaydın'ın avukatı, müvekkilinin neden bu kadar beklediğini açıkladı. Nihan Candan'ın ciddi bir hastalık nedeniyle tahliye olmasının Apaydın'ı çok etkilediğini ve her şeyi anlatma kararı aldığını belirtti. Çolak, Apaydın'ın ölüm tehdidiyle karşı karşıya kaldığı için bu güne kadar sessiz kaldığını ifade etti.

Deha dizisinin Kargası Taner Rumeli Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Taner Rumeli'nin Hayatı ve Biyografisi Deha dizisinin Kargası Taner Rumeli Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Taner Rumeli'nin Hayatı ve Biyografisi

GÜVENLİK ENDİŞESİ İLE NAKİL YAPILDI

Apaydın'ın güvenlik endişesiyle başka bir cezaevine nakledildiği de belirtildi. Avukat Nihat Nuri Akar, Apaydın'ın güvenliğinin sağlanması amacıyla yüksek güvenlikli S tipi cezaevine sevki yapıldığını açıkladı.

Bu gelişmelerle birlikte, Nihan Candan'ın tutuklu eski sevgilisi Onur Apaydın'ın masum olduğunu iddia etmesi, davanın seyrini değiştirecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.