Milli Eğitim Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 Nisan ayı maaşları, bankalar aracılığıyla her ay olduğu gibi zamanında ödenecek. Bu karar, Ramazan Bayramı öncesinde oluşabilecek yoğunluk ve tatil süreci göz önünde bulundurularak alınmıştır.

Nihal Candan hapse geri mi girdi, neden serbest? Nihal Candan hapse geri mi girdi, neden serbest?

Nisan ayında ödenecek maaşların, Ramazan Bayramı'nın 9 Nisan 2024 Salı günü saat 13.00'te başlayıp 12 Nisan 2024 Cuma gününe kadar devam edecek olması nedeniyle, 8 Nisan Pazartesi günü tam gün, 9 Nisan Salı günü ise yarım gün idari izinli sayılacak. Bu durum, kamu personelinin tatil sürecine daha rahat bir başlangıç yapabilmesini sağlayacak.

Maaş ödemeleri için önemli olan süreçler, Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinden gerçekleştirilecek. Harcama ve muhasebe birimleri, özlük bilgileri, maaş hesaplama, bordro ve ödeme emri belgelerini en geç 05.04.2024 tarihinde Cuma günü saat 15.30'a kadar tamamlayarak Hazine'den nakit talebinde bulunacaklar. Süreci tamamlayamayan birimlerin ise en geç 08.04.2024 tarihinde Pazartesi günü saat 15.30'a kadar işlemleri tamamlamaları gerekmektedir.

Maaş ödemeleri, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), Yapı ve Kredi Bankası, ING Bank A.Ş, QNB Finansbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası şubelerinden yapılacak. Banka hesaplarına aktarılan maaşlar, ilgili bankalarca zamanında ödenecek.

Bu açıklama ile memur, sözleşmeli personel ve 4/B sözleşmeli personel maaşlarının bayram öncesi hesaplara yatırılacağı kesinleşti. Bu durum, çalışanlar için maaş ödemelerinin zamanında yapılacağı ve bayram tatiline rahat bir giriş yapacakları anlamına geliyor.