Öğretmenlerin İl Dışı Atama Sonuçları Açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin isteğe bağlı iller arası yer değiştirme sonuçlarını duyurdu. Bu atama işlemleri, öğretmenlerin tercihlerine ve hizmet puanlarına göre yapıldı. İşte atama süreci ve sonuçlarıyla ilgili detaylar:

Öğretmen Atama Başvuruların Alınması ve Sonuçların Açıklanması

Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları, 3-7 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Başvuruların ardından, atama işlemleri başvuru sonuçları ve hizmet puanlarına göre değerlendirilerek yapıldı. Sonuçlar, 11 Haziran 2024 tarihinden itibaren Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi Yönetim Sistemi (MEBBİS) üzerinden sorgulanabilir hale geldi.

Yeni Görev Yerleri ve Başlama Tarihi

Ataması gerçekleşen öğretmenler, yeni görev yerlerine ilişkin bilgileri öğrendikten sonra 2024-2025 eğitim-öğretim yılında bu yeni görev yerlerinde göreve başlayacaklar. Bu süreçte, öğretmenlerin atanacakları okullar ve görev bölgeleriyle ilgili bilgilendirilmeleri tamamlanacak.

Aramaekranı14111

İlişik Kesme İşlemleri ve Süreç

Ataması yapılan öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri, 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek. Bu süreçte, öğretmenlerin eski görev yerlerinden ayrılmaları ve yeni görev yerlerine resmî olarak atanmaları sağlanacak. Bu işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte, öğretmenlerin yeni görev yerlerindeki çalışmalarına başlamaları sağlanacak.

ÖSYM YKS ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI YAYIMLANDI || Lisans-Önlisans 2-4 yıllık Üniversite (TYT, AYT,YDT) taban puanları ve başarı sıralamaları ÖSYM YKS ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI YAYIMLANDI || Lisans-Önlisans 2-4 yıllık Üniversite (TYT, AYT,YDT) taban puanları ve başarı sıralamaları

Atama Kriterleri ve Öncelikler

Atama işlemleri, ilan edilen kontenjanlar doğrultusunda öğretmenlerin tercihleri ve hizmet puanları dikkate alınarak gerçekleştirildi. Hizmet puanının eşitliği durumunda ise öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, daha önce öğretmenliğe başlamış olanlara öncelik verildi. Eşitlik devam ettiğinde ise atanacak öğretmenler, bilgisayar kurası yöntemiyle belirlendi.

Editör: Murat Serdar Yıldız