Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan son atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı ve bu kararlarla ilgili olarak vatandaşlar, İller İdaresi Şube Müdürü olarak atanan Bekir Özen hakkında meraklı bir şekilde bilgi arayışına girdi. Bekir Özen'in kariyeri, eğitimi ve mesleki geçmişiyle ilgili detaylar vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmektedir.

Ankara Kökenli Bir Bürokrat

Bekir Özen, Ankara doğumlu olup, eğitim hayatına Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde başlamış ve 2011 yılında buradan mezun olmuştur. Akademik kariyerine devam ederek Anadolu Üniversitesi'nde Sağlık Yönetimi lisansını tamamlamış ve Kapadokya Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır.

Yavuz Ağıralioğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Yavuz Ağıralioğlu yeni parti mi kuruyor, adı belli oldu mu? Yavuz Ağıralioğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Yavuz Ağıralioğlu yeni parti mi kuruyor, adı belli oldu mu?

Mesleki Kariyerindeki İlerleme

Özen, 2013 yılında İzmir Vergi Dairesi'nde Gelir Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamış ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Ankara Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'nda Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak çalışmıştır. 2015 yılında İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Çankırı'da mesleğe adım atmış ve ardından Yahşihan, Gelibolu, Yenipazar, Eldivan, Cumayeri ve Mihalgazi ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulunmuştur.

Uluslararası Deneyim ve Görevleri

Kariyeri boyunca İngiltere'de Leicester Üniversitesi'nde İngilizce dil eğitimi almış ve Londra Büyükelçiliği ile Başkonsolosluğunda staj yapmış olan Bekir Özen, 12 Ağustos 2022 tarihinde Taşköprü Kaymakamlığı'na atanmıştır. Evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.

Editör: Havva Andırır