Gelinim Mutfakta'nın 1370. bölümünde, lezzetin sınırlarını zorlayan bir yarışma daha başladı. Bugünün yıldızı ise Baklava Pastası oldu. Programda her gün çeyrek altın, finalinde ise 10 altın bilezik dağıtılan heyecan dolu yarışmada gelinler tezgah başına geçti. Bu kez, baklavanın eşsiz lezzetini pastaya dönüştürme göreviyle karşı karşıya kaldılar.

BAKLAVA PASTASI NASIL YAPILIR? 

Tarifin temelini oluşturan malzemeler arasında yumurta, şeker, sıvı yağ ve Hindistan cevizi gibi lezzetleri bir araya getiriyoruz. Kekin kıvamını sağlayan unsurlar arasında bulunan galeta unu ve vanilya, pastanın tadını zenginleştiriyor. Üzerine serpilecek cevizler ise tatlıya farklı bir dokunuş katıyor.
Muhallebi için süt, un, nişasta, şeker ve vanilya kullanarak kıvamını ayarlıyoruz. Tereyağı, muhallebinin lezzetini tamamlıyor ve pastaya eşsiz bir yumuşaklık kazandırıyor.
Baklava katları için ise özenle seçilmiş yufkaları kat kat dizerek pastanın görselliğini tamamlıyoruz. Üzerine bolca eritilmiş tereyağı sürdükten sonra fıstık ve cevizle pastayı zenginleştiriyoruz.

ŞERBETİN ÖNEMİ VE PÜF NOKTALARI

Şerbet, baklava pastasının olmazsa olmazıdır. Şeker ve suyun kaynatılmasıyla hazırlanan şerbet, limon ve çubuk tarçın ile aromalandırılarak pastanın üzerine gezdirilir. Bu sayede pastanın içine şerbetin işlemesi ve tatların birbirine geçişi sağlanır.

Malzemeler:

Kek için:
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
- Yarım su bardağından fazla un
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı ceviz

Muhallebi için:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ

Baklava katı için:
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 20 adet baklavalık yufka
- Fıstık, ceviz

Şerbet için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 4-5 damla limon
- 1 parça çubuk tarçın

Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlamak için, şekeri ve suyu kaynatın. İçine limon ve çubuk tarçın ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Kek için, yumurta ve şekeri çırpın. Ardından sıvı yağ, su, Hindistan cevizi, un, galeta unu, vanilya, kabartma tozu ve cevizi ekleyip karıştırın. 

Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

 Muhallebi için, süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyip çırpın.

25 Nisan Perşembe Günlük Burç Yorumları: Beklenmedik Gelişmeler ve Güzel Haberler! 25 Nisan Perşembe Günlük Burç Yorumları: Beklenmedik Gelişmeler ve Güzel Haberler!

 Baklava katları için, yufkaları kalıba göre kesin. Kalıbın içine bir yufka serin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Ardından diğer yufkaları kat kat yerleştirin.

Piştikten sonra, üzerine hazırladığınız şerbeti gezdirin ve soğumaya bırakın.

 Soğuyan pastanın üzerine muhallebiyi dökün ve fıstık, ceviz ile süsleyerek servis yapın.