Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından içmesuyu arıtma tesisi ve şebekelerinde yapılacak bakım, onarım ve yenileme çalışmaları kapsamında 35 mahallede 7 saatlik su kesintisi yapılacağı duyuruldu. GASKİ'den yapılan açıklamaya göre, bugün saat 15.00-22.00 arasında belirli bölgelerde su kesintisi uygulanacak.

Kesintinin Yapılacağı Mahalleler

GASKİ'nin duyurusunda, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde su kesintisinden etkilenecek mahallelerin listesi de paylaşıldı. Şahinbey ilçesindeki kesintiden etkilenecek mahalleler şunlardır: İstiklal, 60. Yıl, Deniz, Çağdaş, 23 Nisan, Binevler, 15 Temmuz, Osmangazi, Cumhuriyet, Kolejtepe, Beyazlar, Körkün Mimar Sinan, Körkün Bozdağ mevki, Yeşilyurt ve Beştepe.

Şehitkamil ilçesindeki su kesintisi ise 8 Şubat, Boyno, Eyüpsultan, Hacıbaba, Karacaoğlan, Karşıyaka, Mevlana, Mithatpaşa, Pirsultan, Selimiye, Kayaönü, Beykent, Çamlıtepe, Gaziler, Onat Kutlar, Fıstıklı, Karacaahmet, Belkıs, Burak ve Göktürk mahallelerinde yaşanacak.

Çalışmaların Amacı

GASKİ tarafından yapılan açıklamada, bu kesintilerin içmesuyu arıtma tesisi ve şebekelerinde gerçekleştirilecek bakım, onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle yapılacağı belirtildi. Çalışmaların, suyun daha temiz ve sağlıklı bir şekilde kullanıcılara ulaşmasını sağlamak amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Vatandaşlara Uyarı

Kesinti süresince vatandaşların gerekli tedbirleri almaları ve su depolamalarını yapmaları önemle hatırlatıldı. Su kesintisinin ardından şebeke suyunun tekrar kullanıma sunulmasıyla birlikte, ilk gelen suyun kısa bir süre akıtılıp temizlenmesi gerektiği de bildirildi.

Kayıp İkizler Esra Erol’da Bulundu! 1 Milyon TL ile Kaçtıkları İddialarına Şaşırtıcı Yanıt Kayıp İkizler Esra Erol’da Bulundu! 1 Milyon TL ile Kaçtıkları İddialarına Şaşırtıcı Yanıt

Alternatif Su Kaynakları

GASKİ, su kesintisi sırasında vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için alternatif su kaynaklarının kullanımı konusunda bilgilendirme yaptı. Acil su ihtiyaçları için bölgedeki su dağıtım noktalarından faydalanabilecekleri belirtildi. Su kesintisi ile ilgili detaylı bilgilere GASKİ'nin resmi internet sitesi ve müşteri hizmetleri hattından ulaşılabileceği duyuruldu.

Editör: Mehmet Çetil