Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 2023 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi olan Fikret Helvacıoğlu'nun bugün hayatını kaybettiğini duyurdu. Cemiyetin Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Helvacıoğlu'nun vefatıyla ilgili derin bir üzüntü yaşandığı belirtildi. Mesajda, uzun yıllar gazetecilik alanında önemli katkılar sağlayan Helvacıoğlu'nun kaybının tüm basın camiasını derinden üzdüğü ifade edildi. Cemiyet, meslektaşlarının ailesine ve tüm basın camiasına başsağlığı diledi.

Fikret Helvacıoğlu Kimdir?

1952 yılında Kayseri'de doğan Fikret Helvacıoğlu İngilizce bilen ve evli olan, iki çocuk babasıydı. 2023 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görülerek Türk gazeteciliğindeki başarılarıyla takdir edilmişti. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Helvacıoğlu, gazetecilik alanındaki değerli katkılarıyla hatırlanacak.

Fikret Helvacıoğlu'nun Gazetecilik Hayatı

İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nden Gazetecilik ve Halkla İlişkiler alanında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine 1974 yılında Orta Doğu Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Daha sonra Tercüman Gazetesi'nde çalıştı. Helvacıoğlu, Uzakdoğu'ya giderek Brunei Sultanı Muda Hassanal Bolkiah ile röportaj yaparak Türk gazeteciliğinde önemli bir iz bıraktı.

Bakan Yerlikaya, Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya'ya Neden Tepki Gösterdi?  Erden Sakarya Kimdir, Aslen Nereli ve Kaç Yaşında Evli Mi? Bakan Yerlikaya, Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya'ya Neden Tepki Gösterdi? Erden Sakarya Kimdir, Aslen Nereli ve Kaç Yaşında Evli Mi?

Gazeteci ve Ekonomist Olarak Başarıları

1992 yılında TGRT televizyonunda muhabir olarak göreve başlayan Helvacıoğlu, para piyasaları yayınlarını gerçekleştirerek ekonomi alanında önemli çalışmalara imza attı. Ekonomi programları hazırlayarak iş dünyasının önde gelen isimleriyle Türkiye'deki sektörel gelişmeleri masaya yatırdı. Bu süreçte birçok mesleki ödül kazandı.

Editör: Havva Andırır