Fenerbahçe'nin yeni teknik direktör arayışları devam ederken, Jose Mourinho'nun adı kulüp ile anılmaya başlandı. Mourinho, dünya futbolunun en tanınmış teknik direktörlerinden biri olarak biliniyor ve kariyerinde birçok büyük takımın başında başarılar elde etmiştir. Peki, Mourinho'nun yaş bilgisi ve kariyeri hakkında ne gibi detaylar var?

JOSE MOURİNHO KİMDİR?

Jose Mourinho, 26 Ocak 1963 doğumlu olan Portekizli bir futbol teknik direktörüdür. Futbol kariyerine amatör olarak başlayan Mourinho, daha sonra teknik direktörlük kariyerine odaklanmıştır. Kendisini en çok üne kavuşturan dönemlerden biri, FC Porto'yu 2004 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapmasıdır. Bu başarı, Mourinho'yu Avrupa futbolunun en üst seviyesindeki teknik direktörlerden biri haline getirmiştir.

MOURİNHO'NUN KARİYERİ

Jose Mourinho, kariyerinde birçok büyük kulübün başında yer almış ve birçok başarı elde etmiştir. 2004'te FC Porto ile UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandıktan sonra, Chelsea, Inter Milan, Real Madrid ve Manchester United gibi büyük kulüplerde görev yapmıştır. Mourinho'nun kariyerinde 2 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Avrupa Ligi, 1 UEFA Kupası, 1 UEFA Konferans Ligi, 3 Premier Lig, 2 Serie A, 1 La Liga ve 2 Portekiz Ligi şampiyonluğu gibi önemli başarılar bulunmaktadır.

2024 Balya Güreşi Başpehlivanı Serhat Balcı kaç yaşında, kimdir? Aslen nereli, hangi belediyenin pehlivanı? 2024 Balya Güreşi Başpehlivanı Serhat Balcı kaç yaşında, kimdir? Aslen nereli, hangi belediyenin pehlivanı?

FENERBAHÇE'DE MOURİNHO İDDİALARI

Son olarak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un, İsmail Kartal ile devam etmeme kararı alması ve Jose Mourinho ile sözlü anlaşma sağlaması gündeme bomba gibi düşmüştür. Eğer Koç başkanlık görevine devam ederse, Mourinho ile 2 yıllık sözleşme imzalanması beklenmektedir. Bu gelişme, futbol camiasında büyük yankı uyandırmış ve Fenerbahçe'nin gelecek sezon için iddialı bir şekilde kadro yapılandırması yapacağı düşüncesini güçlendirmiştir.