Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı ilanı 2024: Şehit yakını, gazi ve gazi yakını ataması ne zaman, hangi tarihte? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı ilanı 2024: Şehit yakını, gazi ve gazi yakını ataması ne zaman, hangi tarihte?

Kurban Bayramı yaklaşırken emekliler ve memurlar, maaşlarının ödenme tarihleri hakkında merak içinde bekliyor. Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödeme takvimi belli olmuşken, maaşlara ilişkin resmi bir açıklamanın hala yapılmamış olması, emekliler arasında endişe yaratıyor. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, emeklilerin bayram öncesinde maaşlarını alması gerektiğini belirtti.

Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödeme tarihlerini açıkladı. Buna göre:

  • Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara 10 Haziran,
  • Bağ-Kur kapsamında aylık alanlara 11 Haziran,
  • SSK kapsamında aylık alanlara ise 12-13-14 Haziran tarihlerinde ödemeler yapılacak.

Maaşlar Ne Zaman Ödenecek?

SSK emeklilerine maaşları, tahsis numaralarına göre her ayın 17’si ve 26’sı arasında ödenirken, Bağ-Kur emeklilerine maaşlar her ayın 25’i ve 28’i arasında ödeniyor. Ancak, Kurban Bayramı nedeniyle maaşların erken ödenmesi konusunda resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

"Emeklimiz Müjde Bekliyor"

CHP’li Serkan Sarı, emeklilerin Kurban Bayramı’ndan önce maaşlarını almasının önemine vurgu yaptı. Sarı, “Emeklimiz müjde bekliyor ama iktidar emekli ve memurlarımızı açlık ve yokluğa mahkum etmeyi sürdürüyor. İktidarın gereken tüm tedbirleri alıp emeklilerimize en azından bayram öncesinde, reva gördüğü açlık sınırı altındaki maaşlarını vermeli” dedi.

Editör: Zeliha YAKUT