2024 DGS BAŞVURU KILAVUZU: ÖNEMLİ BİLGİLER

ÖSYM duyurdu: DGS başvuruları başladı: DGS başvuru ücreti ne kadar? (DGS  2024 başvuru ekranı kılavuzu) - Son Dakika Eğitim Haberleri | NTV Haber

Başvuru işlemleri için adaylar, 2024 DGS Başvuru Kılavuzu’nda belirtilen adımları izlemelidirler. Kılavuzda, başvuru süreciyle ilgili detaylar ve dikkat edilmesi gereken noktalar yer alacak.

DGS 2024 TARİHİ

ÖSYM’nin resmi takvimine göre, 2024 Dikey Geçiş Sınavı 30 Haziran tarihinde düzenlenecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler puanlarına göre tercih yapacaklar.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ VE ÖDEME DETAYLARI

2024 DGS başvuru ücreti henüz açıklanmadı. Bu bilgi, başvuru kılavuzunda yer alacak ve ÖSYM tarafından ilan edilecek. Geçen yıl 270 lira sınav ücreti güncel tutarıyla yatırılmasıyla birlikte başvuru işlemi tamamlanmış olacak.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, ÖSYM şifreleri ile AİS sistemine giriş yaparak sınava başvurabilirler. ÖSYM tarafından belirtilen banka hesaplarına veya ödeme kanallarına sınav ücretini yatırdıktan sonra başvurularını tamamlayacaklar.

KİMLER DGS'YE BAŞVURABİLİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları alınmaya başladı, Peki başvuru ücreti  ne kadar?

ALES/2 NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE, SAAT KAÇTA? 2024 ALES/2 kaç dakika sürecek? ÖSYM ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı ALES/2 NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE, SAAT KAÇTA? 2024 ALES/2 kaç dakika sürecek? ÖSYM ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı
  • İki yıllık önlisans programlarından mezun olanlar.
  • Son sınıf öğrencisi olup, staj hariç mezuniyet koşullarını karşılayan adaylar.
  • Yurtdışındaki önlisans programlarından mezun olup denklik alan adaylar.

Başvuru sürecine başlamadan önce tüm adayların, 2024 DGS Başvuru Kılavuzu’nu dikkatlice incelemesi önerilir.