Fransız futbol adamı Damien Comolli, Toulouse kulübünün başkanlığını yürütürken sürpriz bir şekilde tutuklandı. Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü olan Comolli, Ali Koç'un ilk döneminde sarı-lacivertli takımda görev yapmıştı. Şu anda Ligue 1 takımlarından Toulouse'un kulüp başkanlığını üstlenen Comolli, 'sahte menajer' soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Fenerbahçe'nin Eski Sportif Direktörü Damien Comolli Ülkesinde Tutuklandı

Le Parisien ve L'Équipe gazetelerinin haberlerine göre, Comolli'nin gözaltına alınmasının ardında, dünyaca ünlü teknik direktör Christophe Galtier'in evlatlık oğlu John Valovic-Galtier'in adının karıştığı 'sahte menajerler' soruşturması bulunuyor. Bu soruşturma, geçtiğimiz yaz OGC Nice'e transferi sırasında Andy Delort'un transferinde rol oynadığı iddia edilen John Valovic-Galtier'in adının geçmesiyle başlamıştı.

Fenerbahçe'nin eski sportif dirketörü neyle suçlanıyor? 

Soruşturmanın merkezinde, Toulouse'un başkanı olarak görev yapan Comolli'nin, eski PSG menajeri Christophe Galtier'in oğlu Jordan Galtier'in Toulouse'da bir antrenör olarak işe alınması olduğu iddia ediliyor. İddialara göre, Comolli bu iş anlaşması sırasında sahte bir menajer olan John Valovic-Galtier'i de dahil etmiş olabilir.

Şu anda dokuz kişinin gözaltında olduğu soruşturmada, Comolli'nin de aralarında bulunduğu kişiler bu ay içinde yargılanacaklar. Bu olaylar, Fransız futbol camiasında büyük yankı uyandırmış durumda. Konunun detayları ve gelişmeleri kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir.

UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI 2024: Türkiye kaçıncı sırada, puanı kaç? UEFA ülkeler sıralaması son durum ne? UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI 2024: Türkiye kaçıncı sırada, puanı kaç? UEFA ülkeler sıralaması son durum ne?


 

Editör: Havva Andırır