Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraki olan Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji'ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak ataması, kamuoyunda tartışma yarattı. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Bozbey'in, şeffaflık taahhütnamesi imzalamış olmasına rağmen bu atamayı yapması eleştirilere neden oldu.

ATAMA VE SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Furkan Bozbey'in atama haberi, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla ortaya çıktı. Instagram hesabından BURKENT'in yeni yönetim kurulu listesini paylaşan Furkan Bozbey, daha sonra bu paylaşımı sildi. Ayrıca Instagram biyografisine 'BURKENT yönetim kurulu başkanı' titrini ekleyen Furkan Bozbey, tepkiler üzerine bu bilgiyi kaldırdı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER

Bu atama ve sonrasındaki gelişmeler, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar atamayı eleştirirken, bazıları da durumu ironik bir şekilde yorumladı. Tepkiler arasında "Al birini vur ötekine", "Allah akıl fikir versin", "Mevcut düzen değişsin istiyoruz ama yok gelende aynısını yapıyor", "Yok aslında birbirlerinden farkları" gibi yorumlar yapıldı.

ŞEFFAFLIK TAAHHÜTNAMESİ

Başkan Bozbey'in seçim öncesi imzaladığı Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi de atamanın gündeme gelmesiyle tekrar gündeme geldi. Bu taahhütnamede Bozbey, şeffaf, dürüst, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı doğrultusunda faaliyet göstereceğini taahhüt etmişti.

Aziz Yıldırım’ın eşi Gonca Yıldırım kaç yaşında, ne iş yapıyor, kaç çocuğu var? Aziz Yıldırım’ın eşi Gonca Yıldırım kaç yaşında, ne iş yapıyor, kaç çocuğu var?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğenini şirkete ataması ve bu atamanın sosyal medyada gündem oluşturması, şeffaflık ve adil yönetim konularını tekrar gündeme getirdi. Atama kararının kamuoyu nezdinde nasıl bir etki yaratacağı ve başkanın bu konudaki açıklamaları merakla bekleniyor.V