Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Begit ve 4 meclis üyesi, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. 31 Mart yerel seçimlerinde Dem Parti'den Şanlıurfa'nın Birecik ilçe belediye başkanlığını kazanan Mehmet Begit ile meclis üyeleri Mahmut Dirier, Sakıp Yaşar, Reşit Çelikhan ve Ahmet Arar partilerinden istifa etti.

BELEDİYENİN DIŞARIDAN YÖNETİLMEK İSTENMESİ

Belediyenin dışarıdan yönetilmek istendiğini ileri süren Begit, "Halkımız bize inanmış ve güvenmiştir. Biz de bu inanç ile görevimize başladık. Ancak seçimden sonraki süreç içerisinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

2024 BAYRAM İKRAMİYESİ ödeneceği tarih! Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman hesaba yatacak? 2024 BAYRAM İKRAMİYESİ ödeneceği tarih! Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman hesaba yatacak?

MEHMET BEGİT NEDEN İSTİFA ETTİ?

Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in istifası, belediyenin dışarıdan müdahalelere maruz kalmaması ve yönetiminin bağımsızlığını koruması için olduğu belirtilmektedir. Başkan Begit, halkın kendisine verdiği desteğe teşekkür ederek, belediyenin bağımsızlığını korumak için istifa kararı aldığını açıklamıştır.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlerle ilgili soruşturma başlatılmıştı. Posterlere hakaret içeren sözler sarf ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli tutuklanmıştı.

Başkan Begit'in istifası, Birecik Belediyesi'nde yaşanan gelişmeler ve belediyenin bağımsızlığını koruma çabalarıyla ilgili önemli bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.