Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olarak atanacağına dair iddialar gündemi meşgul ediyor. işte detaylar:

HAFİZE GAYE ERKAN'IN BDDK BAŞKANI OLACAK MI?

Sene başında Merkez Bankası başkanlığı görevinden istifa eden Hafize Gaye Erkan'ın, BDDK Başkanı olarak atanacağı iddiaları ortaya atıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bu atama konusunda ikna ettiği ve Haziran ayında bu atamanın gerçekleşeceği belirtiliyor.

Murat Doğanay kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne? Murat Doğanay kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne?

ERKAN'IN UZUN SÜREDİR TÜRKİYE'DE OLDUĞU İFADE EDİLİYOR

Erkan'ın uzun süredir Türkiye'de olduğu ve eski Merkez Bankası Başkanı'nın bu hareketiyle ilgili dedikoduların servis edildiği belirtiliyor.

MEVCUT BDDK BAŞKANI ŞAHAP KAVCIOĞLU'NUN YERİNE GEÇECEK

Gerçek Gündem'in haberine göre, Erkan'ın BDDK Başkanlığı koltuğuna oturacağı ve mevcut başkan Şahap Kavcıoğlu'nun yerine geçeceği öne sürüldü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bu atama için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikna ettiği ve bu atamanın Haziran ayında gerçekleşeceği belirtiliyor.

ERDOĞAN'IN YENİ GÖREV VAADİNDE BULUNDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın veda buluşmasında Hafize Gaye Erkan'a "Seçim sonrasını bekle" diyerek 31 Mart'ın ardından yeni bir görev vereceğine dair vaatte bulunduğu öne sürülmüştü.

Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olarak atanacağına dair iddiaların ne kadar doğru olduğu şu anda net değildir. Ancak bu tür atamalar genellikle yetkili merciler tarafından yapıldığı için, resmi açıklamaların takip edilmesi daha doğru olacaktır.