Açık Lise öğrencileri için heyecanlı bir dönem başlıyor. AÖL 3. dönem sınav tarihi 2024 ve kayıt yenileme detayları netleşti. İşte detaylar...

AÖL 3. DÖNEM SINAV TARİHİ 2024 BELLİ OLDU

Açık Lise öğrencileri için 3. dönem sınavı, 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacak. Sınav, Türkiye saati ile 10.00 ve 14.00'te olmak üzere iki gün ve üç oturumda gerçekleşecek.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN SON TARİH 13 MAYIS 2024

AÖL öğrencileri, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemlerini 19 Nisan 2024 ile 13 Mayıs 2024 mesai bitimine kadar gerçekleştirebilecekler. Bu tarihten sonra kayıt yenileme işlemleri kabul edilmeyecek.

KAYIT YENİLEME ÜCRETİ VE ÖDEME YÖNTEMLERİ

Sınav katılım ücreti 250 TL olarak belirlendi. Bu ücreti MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına, https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya belirtilen bankaların ATM, mobil bankacılık veya internet bankacılığı hizmetleri üzerinden yatırabilirsiniz.

KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Kayıt yenileme işlemleri, sınav katılım ücreti yatırıldıktan sonraki iş gününde otomatik olarak yapılacaktır. Ancak sistem tarafından otomatik olarak yapılmayan veya kendisi yapmak isteyen öğrenciler, halk eğitimi merkezi müdürlüğüne başvurarak kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilirler.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN ALINIR?

Sınav giriş belgeleri, 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile ilgili internet adreslerinden alınabilir. Öğrenciler, belirtilen tarihlerde giriş belgelerini alarak sınava katılabilirler.

ÖSYM ÜNİVERSİTE YKS TERCİH KILAVUZU 2024 YAYIMLANDI! || YKS 2024 Üniversite tercih başvuruları başladı | www.ais.osym.gov.tr YKS Üniversite tercih başvuru ekranı ÖSYM ÜNİVERSİTE YKS TERCİH KILAVUZU 2024 YAYIMLANDI! || YKS 2024 Üniversite tercih başvuruları başladı | www.ais.osym.gov.tr YKS Üniversite tercih başvuru ekranı

Açık Lise 3. dönem sınavı için hazırlıklarınızı tamamlamanız ve sınav sürecine odaklanmanız önemlidir. Unutmayın, her zaman başarıya giden yolda emek ve özveri vardır.