Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler farklı tip diyetlere başvuruyor. Antalyalıların yaparken zorlanmayacağı diyetlerden biri olan Akdeniz diyeti nedir, sizin için açıkladık!

Dünya üzerinde sayısız diyet ve beslenme çeşidi bulunmaktadır. Akdeniz diyeti de popüler diyetler arasında yer almaktadır.

AKDENİZ DİYETİ NEDİR? KİMLER İÇİN UYGUN?

Başta sağlıklı yaşam ve beslenme olmak üzere birçok konuda dünya genelinde popülerliği artan Akdeniz diyeti, uzun süreli sağlık ve formda kalma arayışında olanlar için mükemmel bir seçenek olabilir. Şimdi tam olarak Akdeniz diyeti nedir sorusuna gelelim…

Akdeniz diyeti, Akdeniz bölgesindeki geleneksel beslenme alışkanlıklarına dayalı bir beslenme tarzıdır. Ana prensipleri, sağlıklı yağlar, taze meyve ve sebzeler, baklagiller, tam tahıllar, balık ve deniz ürünleri gibi bazı işlenmemiş yiyeceklerin tüketilmesidir. Peki, dengeli ve besleyici bir beslenmeyi destekleyen bir diyet türü olan Akdeniz diyeti kimler yapabilir?

AKDENİZ DİYETİ KİMLER İÇİN UYGUN?

Akdeniz diyeti, birçok kişi için uygun bir beslenme tarzıdır. Özellikle kalp sağlığını korumak, kilo vermeye yardımcı olmak, diyabet riskini azaltmak ve genel olarak sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek isteyenler için idealdir.

AKDENİZ DİYETİ MENÜ ÖRNEĞİ

Akdeniz diyeti nasıl yapılır ve hangi besinlerin kullanımına dikkat edilmesi gerektiğine değindikten sonra bir de örnek menü paylaşalım.

AKDENİZ DİYETİ KAHVALTI

Yulaf ezmesi üzerine dilimlenmiş muz ve badem parçaları

Bir fincan yeşil çay

AKDENİZ DİYETİ ARA ÖĞÜN

Avuç içi kadar kuruyemiş (badem, ceviz, fındık gibi)

1 porsiyon meyve (armut, erik, üzüm gibi)

AKDENİZ DİYETİ ÖĞLE YEMEĞİ

Izgara somon fileto

Zeytinyağlı yeşil salata (marul, roka, salatalık, domates)

Tam buğday ekmeği dilimi

İBB ücretsiz HPV aşısı randevusu, nereden yapılır, Başvuru nasıl alınır? İBB ücretsiz HPV aşısı randevusu, nereden yapılır, Başvuru nasıl alınır?

AKDENİZ DİYETİ AKŞAM YEMEĞİ

1 porsiyon sebze yemeği (zeytinyağlı enginar, zeytinyağlı taze fasulye gibi)

Yoğurt

Bulgur pilavı veya kinoa

Akdeniz diyeti listesi herkese göre değişiklik gösterebilir fakat ağırlıklı olarak işlenmemiş gıdaların listede yer almaması gerektiğine dikkat etmekte fayda vardır.

Akdeniz diyeti, sağlıklı ve lezzetli bir beslenme planı sunar. Ancak, herhangi bir diyet programına başlamadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Her bireyin beslenme ihtiyaçları farklı olduğundan, size en uygun olan diyeti belirlemek için profesyonel bir sağlık uzmanından destek almak önemlidir.