23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Adana ve Hatay valileri, makam koltuklarını çocuklara devretti. Bu anlamlı günde gerçekleşen etkinliklerde çocuklar, yöneticilik deneyimi yaşadı ve önemli konuları dile getirdi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Öykü Şimşek

Cocuk Belediye Baskani Makam Koltuguna Oturdu 1358

Afyon Belediye başkanı Burcu Köksal nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor, hayatı ve kimdir Afyon Belediye başkanı Burcu Köksal nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor, hayatı ve kimdir

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Nigahi Soykan İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Öykü Şimşek'i makamında kabul etti. Ziyarette, Vali Köşger, makam koltuğunu temsili olarak Şimşek'e devretti.

Şimşek, Adana'da sulama kanallarındaki boğulma vakalarının önüne geçilmesi için daha fazla yüzme havuzu yapılması gerektiğini ve her bölgeye bir spor salonu yapılması talimatını verdi. Ayrıca her okulda bir proje atölyesinin olmasını istedi.

Vali Köşger, su kanallarının üzerinin kapatılmasıyla ilgili bir proje bulunduğunu belirtti.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Ali Emir Yardımcıoğlu

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Şehit İlker Uylaş İlkokulu 4'ncü sınıf öğrencisi Ali Emir Yardımcıoğlu'nu makamında kabul etti. Vali Masatlı, makamını temsili olarak Yardımcıoğlu'na devretti.

Yardımcıoğlu, 6 Şubat 2023 depremlerinde zarar gören Hatay'ı yeniden yaşanılabilir bir şehir yapmak için çalışacağını belirtti. Parklar ve çocuk oyun alanları yapmayı hedeflediğini söyleyen Yardımcıoğlu, yıkılan okulların yerine sağlam ve güzel okul binaları yapmayı planladığını dile getirdi.

Vali Masatlı, 6 Şubat depremleri sonrasında ildeki az hasarlı okulların onarımlarını yaptıklarını ve yeni derslikler ile okulların yapıldığını ifade etti.