Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı için yaş çay alım fiyatını ve üreticilere sağlanacak destekleme bedelini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında yaş çayın kilogram başına alım fiyatı 17 lira olarak belirlendi. Ayrıca, üreticilere verilecek destekleme bedeli de kilogram başına 2 lira olarak açıklandı.

MasterChef Türkiye 2024: MasterChef'te 11. yarışmacı kim oldu? MasterChef 2024 ana kadroya en son hangi yarışmacı girdi, ana kadro kaç kişi? MasterChef Türkiye 2024: MasterChef'te 11. yarışmacı kim oldu? MasterChef 2024 ana kadroya en son hangi yarışmacı girdi, ana kadro kaç kişi?

2024 YEŞİL ÇAY İÇİN BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 2024 yılı yaş çay alım fiyatının kilogram başına 17 lira olarak belirlendiği ve üreticilere verilecek destekleme bedelinin de 2 lira olduğu belirtildi. Paylaşımda ayrıca, bu kararın üreticiler için olumlu bir gelişme olduğu vurgulanarak, "Böylece 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerimizin eline kilogram başına 19 lira geçecektir. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verildi.

Çayfiyatları

YEŞİL ÇAY İÇİN DESTEKLEME NE KADAR?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı bu fiyatlar, çay üreticileri için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Kilogram başına 19 lira olarak belirlenen yaş çay bedeli, üreticilere ekonomik anlamda destek sağlayacak ve tarımsal üretimi teşvik edecektir.

Editör: Murat Serdar Yıldız