Ziraat Türkiye Kupası finali heyecanı tüm futbolseverleri sararken, Beşiktaş ve Trabzonspor arasındaki mücadele merakla bekleniyor. Final maçının hangi şehirde oynanacağı ise henüz netlik kazanmadı. Siyah-beyazlılar, Ankaragücü'nü yenerek finale yükselirken, Trabzonspor ise Karagümrük'ü mağlup ederek final biletini aldı. Türkiye Kupası'nı kazanan takım, UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösterecek. Kupa finali tek maç üzerinden oynanacak olup, 90 dakika sonunda eşitlik bozulmazsa uzatmalar ve penaltı atışlarıyla kupanın sahibi belirlenecek. TFF, finalde mücadele edecek olan Beşiktaş ve Trabzonspor yöneticilerini 13 Mayıs Pazartesi günü istişare toplantısı için davet etti. Şimdi taraftarlar, Ziraat Türkiye Kupası finalinin ne zaman gerçekleşeceğini merakla bekliyor.

Beşiktaş ve Trabzonspor, sezon boyunca aldıkları sonuçlarla taraftarlarını bazen hayal kırıklığına uğratsalar da, şimdi gözlerini Türkiye Kupası'na çevirdiler. İki takım da kupayı müzelerine götürerek Avrupa futbolunun prestijli organizasyonlarında yer almayı hedefliyor. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş, Eyüpspor, Antalyaspor, Konyaspor ve Ankaragücü'nü mağlup ederek finale yükselirken, Trabzonspor ise Manisa FK, Gençlerbirliği, Başakşehir ve Karagümrük gibi güçlü rakipleri eleyerek finaldeki yerini aldı. Şimdi taraftarlar, Türkiye Kupası final maçının nerede ve ne zaman oynanacağını merakla bekliyorlar. İşte, Ziraat Türkiye Kupası final programı...

ZİRAAT KUPASI FİNALİ NE ZAMAN OYNANACAK?

Ziraat Türkiye Kupası'nın heyecan dolu yarı final maçları 7-8 Mayıs 2024 tarihlerinde oynandı ve beklenen sonuçlarla tamamlandı. Siyah beyazlılar Ankaragücü'nü 1-0'lık skorla mağlup ederek finale adını yazdıran ilk takım oldu.

Diğer yarı final mücadelesinde ise Trabzonspor, rakibi karşısında sergilediği üstün performansla final biletini cebine koydu. Trabzon'da oynanan ilk maçı 3-2 kazanan Trabzonspor, İstanbul'daki rövanş mücadelesinde Fatih Karagümrük'ü 4-0'lık skorla mağlup ederek toplamda 7-2'lik skorla finale yükseldi.

Matheus Saldanha kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor ve hayatı Matheus Saldanha kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor ve hayatı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bilgilendirmesine göre, Ziraat Türkiye Kupası finalinde mücadele edecek Beşiktaş ve Trabzonspor'un yöneticileri, 13 Mayıs Pazartesi günü bir istişare toplantısı için davet edildi.

TÜRKİYE KUPASI'NI KAZANAN TAKIMIN KADERİ NE OLACAK?

Geçtiğimiz sezonun Trendyol Süper Lig şampiyonu doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde ederken, ligde 2. sırayı alan ekip UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleme oynamaya hak kazanacak.

Türkiye Kupası'nı kazanan takım ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanacak ve Avrupa'da ülkemizi temsil edecek ilk takım olacak. Ligde 3. sırayı alan ekip ise UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci temsilci olarak mücadele edecek. Sezonu 4. sırada tamamlayan takım ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ülkemizi temsil etme şansını elde edecek.

SON 5 YILIN TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONLARI

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye Kupası'nda kazanan takımların listesi şu şekilde:

2022-2023 sezonunda Fenerbahçe kupayı müzesine götürdü.

2021-2022 sezonunda Sivasspor şampiyonluk sevinci yaşadı.

2020-2021 sezonunda ise Beşiktaş bu onuru elde etti.

2019-2020 sezonunda kupanın sahibi Trabzonspor oldu.

2018-2019 sezonunda ise Galatasaray kupayı müzesine götüren ekip oldu.