Konya'nın Karapınar ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar, bir baz istasyonu direğini yerinden kopardı. Yaklaşık 7 metrelik direk, bir iş hanının üzerinden aşağıdaki otomobilin üzerine düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken, direğin düşme anı bir güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Okullar Caddesi'nde bulunan Belediye İş Hanı önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir vatandaş aracını iş hanının önüne park etti. Rüzgarın hızının saatte 60 kilometreye kadar yükseldiği sırada, 5 katlı iş hanının üzerinde bulunan baz istasyonu direği yerinden koptu. Kabloları koparan direk, büyük bir gürültüyle otomobilin üzerine düştü.

Konya'da Baz İstasyonu Düşmesi Kameralarda

Olay sırasında otomobilin çevresinde bulunanlar panikle kaçarken, araçta ve yakınında kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Direğin düşme anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, direğin düşmesi ve çevredekilerin panikle kaçışması yer alıyor.

Olay yerine ihbarda bulunan vatandaşlar üzerine polis ekipleri sevk edildi. Polisler, güvenlik şeridi çekerek olay yerinde incelemelerde bulundu.

Görgü Tanığı Salih Karagöz Anlattı

Direğin düştüğünü gören Salih Karagöz isimli vatandaş, olayı şöyle anlattı: "Şiddetli bir rüzgar vardı. Arkadaşlarımla birlikte oturuyorduk. Bir anda büyük bir ses duyduk ve yukarıdan verici direği yere düştü. Direk düşerken kabloları koptu. Yakınlarda 5 kişi vardı, iyi ki onlara isabet etmedi. Hayatımda böyle bir gürültü duymadım. Rüzgar gerçekten çok kuvvetliydi."