Geçtiğimiz hafta halka arz edilen Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin hisseleri, ikinci gününde alış fiyatına kadar geriledi. İşte detaylar...

YÜKSEK TALEP VE GERİLEYEN FİYATLAR

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin halka arzında büyük ilgi gören hisseler, borsadaki ilk işlem gününde tavan fiyatı olan 148,50 TL'den açılış yapmıştı. Ancak, gün boyunca tavan fiyatında alım için bekleyenlerin yanı sıra satıcıların da aktif olduğu ve fiyatların gerileme eğiliminde olduğu görüldü. İkinci işlem gününde ise hisselerin açılış fiyatı 135,00 TL olarak gerçekleşti.

Feramuz Üstün aslen nereli (kimdir) kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Feramuz Üstün aslen nereli (kimdir) kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

BİREYSEL YATIRIMCILARIN ROLÜ

Halka arz sürecinde bireysel yatırımcıların kişi başına 25 lota kadar alım yapabilmesi, ilk gün yapılan alım satımlarında yüksek oranlı değişimlere neden oldu. Hissenin borsadaki ilk işlem gününde el değiştirme oranı yüzde 3'ü aşarak dikkat çekti. Genellikle yeni halka arzlarda el değiştirme oranının yüzde 10'u aşması durumunda tavan fiyatlar için risk oluşturabileceği biliniyor. Bu nedenle, Rönesans Gayrimenkul hisselerinin ikinci işlem gününün kısa vadeli yatırımcılar için riskli olabileceği öngörülüyor.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin halka arzı ve hisselerinin performansı, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.