Survivor Merve Aydın evli mi, boyu, kilosu kaç, eşi kim? Survivor Merve Aydın evli mi, boyu, kilosu kaç, eşi kim?

Dünyanın en prestijli sinema etkinliklerinden biri olan Cannes Film Festivali'nin jürisi, bu yılın festivalinde yer alacak isimlerini açıkladı. Nuri Bilge Ceylan'ın eşi olan fotoğrafçı ve senarist Ebru Ceylan da jüri üyeleri arasında yer aldı.

GRETA GERWİG BAŞKANLIĞINDA GÜÇLÜ BİR JÜRİ

Cannes Film Festivali'nin jürisinde bu yıl, Barbie filminin yönetmeni Greta Gerwig başkanlık yapacak. Gerwig'in yanı sıra oyuncular Lily Gladstone ve Eva Green, yönetmenler Nadine Labaki, Juan Antonio Bayona ve Kore-eda Hirokazu da jüride yer alacak isimler arasında.

ANA YARIŞMADA 22 FİLM DEĞERLENDİRİLECEK

Festivalde ana yarışmada yer alacak 22 film arasında Francis Ford Coppola'nın “Megalopolis”, David Cronenberg'in “The Shrouds”, Yorgos Lanthimos'un “Kinds of Kindness”, Jacques Audiard'ın “Emilia Perez”, Michel Hazanavicius'un “The Most Precious of Cargoes”, Paolo Sorrentino'nun “Parthenope”, Sean Baker'ın “Anora” ve Ali Abbasi'nin “The Apprentice” filmleri de bulunuyor.

KAZANANLAR 25 MART'TA AÇIKLANACAK

Jüri, festivalin kapanış töreninde, en iyi film dahil olmak üzere yarım düzineye yakın kategoride kazananları açıklayacak. Cannes Film Festivali, sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilmekte ve her yıl dünya çapından birçok ünlü ismi bir araya getirmektedir. Ebru Ceylan'ın jüride yer alması, Türk sineması adına da önemli bir başarı olarak nitelendirilebilir.